Annons

Fredricson glad efter tredjeplats i finalen

Peder Fredricson blev trea i världscupfinalen i hoppning, efter att ha ridit felfritt på Catch Me Not i den sista av söndagens två omgångar.
Schweizaren Steve Guerdat vann världscupen.
Det var jättekul, säger Fredricson om sin första världscupfinal.
Ridsport • Publicerad 7 april 2019
Peder Fredricson och hästen Catch Me Not klarade alla hinder utom ett under sista dagens två omgångar i världscupfinalen i Göteborg. Det räckte till en tredjeplats.
Peder Fredricson och hästen Catch Me Not klarade alla hinder utom ett under sista dagens två omgångar i världscupfinalen i Göteborg. Det räckte till en tredjeplats.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Peder Fredricson låg på tredje plats inför söndagens andra omgång, som var den sista i världscupfinalen. Fredricson och hästen Catch Me Not rev ett hinder i söndagens första runda, och miste därmed andraplatsen som de befann sig på efter finalens två första dagar.

Det var dubbelt Schweiz i ledningen inför sista omgången. Steve Guerdat var i täten före landsmannen Martin Fuchs. Guerdat stod på två fel, Fuchs på tre, och Fredricson på fem.

Annons

Alla i ledartrion red felfritt i den avslutande omgången.

Peder Fredricson siktade förstås på att vinna finalen, men var inte direkt missnöjd med sin tredje plats.

-Jag är superglad, säger Fredricson till SVT.

-Steve Guerdat är verkligen en värdig vinnare, tillägger Peder Fredricson.

Guerdat har nu vunnit världscupen tre gånger. Han stod överst på prispallen även 2016 i Göteborg.

Tredjeplatsen i finalen var den fjärde genom tiderna för en svensk ryttare. Malin Baryard-Johnsson blev trea 2003.

Henrik von Eckermann blev trea i världscupen både 2017 och 2018, men hade nu ingen lyckad vecka i Scandinavium. von Eckermann låg på 14:e plats efter de två första finaldagarna.

I söndagens första omgång kom trea nya rivningar. Sedan beslöt Henrik von Eckermann att avstå från den sista omgången, för att inte slita på sin häst Mary Lou. (TT)

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons