Fullträff för IFK Ystad mot Hallby

IFK Ystad stärkte sina aktier i kampen om en direktuppflyttningsplats till handbollsligan. En formidabel andra halvlek med ett vattentätt försvarsspel lade grunden till hemmasegern på 28–24 (17–13) mot toppkonkurrenten Hallby.
handboll • Publicerad 20 januari 2018
IFK Ystads försvarsspel lade grunden till hemmasegern mot Hallby.
IFK Ystads försvarsspel lade grunden till hemmasegern mot Hallby.Foto: Fredrik Sörensson

IFK Ystad inledde matchen på ett glimrande sätt och hade bland annat 4–1 och 8–5 innan man tappade momentum och tillät Hallby att kontra sig ikapp och förbi till 10–11. Sedan började Linus Olsson komma igång i hemmaburen samtidigt som anfallsspelet fick en ny dimension i och med Jesper Gustavssons inträde.

Den målmässiga ordningen återställdes successivt och IFK kunde gå till pausvila med en fyramålsledning, 17–13.

I andra halvlek minimerade hemmalaget sitt slarv i anfallsposition, vilket drog undan mattan för Hallbys kontringsspel. Även i uppställt spel gjorde IFK det svårt för sina gäster. Hallby mäktade bara med två spelmål på de inledande 20 minuterna av andra halvlek.

Samtidigt hittade Johan Nilsson in i den målmässiga zonen med både genombrott, kontringar och skott. När Johan gjorde sitt sjätte mål fram till 24–17 var matchen i praktiken i hamn.

IFK hade en mängd skott i virket de sista tio minuterna och tappade lite fokus. Hallby kröp något närmare i målprotokollet men var aldrig i närheten av att hota.