Galen offensiv från Österlen

Fotboll Artikeln publicerades
Foto: Lena Ehring

Österlen inledde fotbollssåret med träningmatch mot Mjällby på en snödränkt fotbollsplan på Strandvallen. I en helt galen tillställning vann till slut hemmalaget med 6-3. Österlen prövade en ny offensiv taktik som gav utdelning framåt, men som öppnade upp en hel del ytor bakåt.

– Vi visste att det skulle bli ytor bakåt. Men vi har bestämt oss för att inleda de tre första träningsmatcherna med att pröva en ny, öppnare och mer ”galen” taktik, sa Österlens tränare Mladen Blagojevic.

Och galet var det under första halvlek. ÖFF skapade mängder av chanser och bjöd bland annat på tre mål framåt. Men gästerna var minst lika givmilda bakåt. Något som Österlentränaren hade med i sin beräkning.

– Den nya taktiken går ut på att pressa högt, hela tiden. När vi vinner boll ska vi trycka upp hela laget. När vi spelat de här tre första matcherna ska vi analysera hur det såg ut och se vad vi kan ta med oss, sa Blagojevic.

I andra halvleken blev det många byten och gästernas spel blev sönderryckt. I Österlen fanns tre provspelare med som presterade bra, även om det kom en liten groda från målvakten Matt Silva.

– Tyvärr tappade han in en boll. Men det kanske inte är så konstigt då bollen blev hal i snön. Annars visade han pondus och det märks att han är van vid denna nivån, sa Österlens tränare.

 

Mjällby-Österlen FF 6-3 (3-3)

Österlen FF: Fabian Karlsson 2, Adam Barchan.