Guld igen trots frukostkaos: ”Jag är ostoppbar”

Lund Artikeln publicerades
Jacob Andersson fortsätter att vara obesegrad.
Jacob Andersson fortsätter att vara obesegrad.

Jacob Andersson från Bollerup har aldrig förlorat i sin kroppbyggarkarriär. I debuten tog han tre guld i classic bodybuilding. Det följde han upp med att i helgen vinna både junior- och seniorklassen i prestigefyllda Decembercupen i bodybuilding. Detta trots ett visst frukostkaos. ”Jag är ostoppbar, det är skönt”, säger Jacob Andersson.

Det kunde å andra sidan ha slutat med ett riktigt fiasko när det gäller helgens tävling i Lund. Jacob Andersson trodde att tävlingen började klockan 14 och han satt i godan ro hemma i Bollerup och inmundigade en väl tilltagen frukost.

Sedan kom beskedet som gav ett ovälkommet stresspåslag och tvingade honom att i hast bege sig mot Lund. Tävlingen började redan vid klockan 11.

– Jag fick kasta ner bullar, bakelser, gröt, toast, youghurt och annat i en låda och sedan fick vi skynda oss till bilen och åka till Lund. Jag hann precis komma dit och bli spraytannad innan det var dags för tävling, säger Jacob Andersson.

Den stressen påverkade i vilket fall inte hans insats i så hög grad att någon annan skulle rå på honom. I stället vann han alltså nya guld och erhöll ny lycka. Efter guldregnet i debuten fällde han glädjetårar. Riktigt samma känslor var det inte den här gången.

– Nej, det var en annan glädje nu, inte riktigt samma känsla, säger Jacob Andersson.

På fredag är det dags för tävling igen, då i Stockholm. Sedan väntar efterlängtad vila för den 19-årige kroppsbyggaren från Bollerup.