Gulldén pratade om framgångarna, vikthetsen inom sporten – och pojkvännen Linus

Handboll Artikeln publicerades

Isabelle Gulldén har tillhört världens bästa handbollsspelare i ett decennium. När hon nu för första gången fick sommarprata i P1 ägnade hon många minuter åt att hylla sambon Linus Persson från Sjöbo.

Gulldén ägnade en stor del av sitt sommarprat åt den ångest hon känt genom karriären, där mycket har handlat om kost och vikthets och där hon blivit bedömd och kommenterad av människor runt omkring henne.

– En liten bit lax blev ännu mindre, en deciliter ris blev en halv, en sallad blev bara fem körsbärstomater. Ett så lågt kaloriintag samtidigt som en pågående elitsatsning, det funkade så klart inte, säger hon i programmet.

Hon pratar även om den graviditet som hon delar med Sjöbokillen och sambon Linus Persson. Hela avslutningen av sommarpratet är faktiskt en lång hyllning till den förre HK Björnen- och IFK Ystadsspelaren.

– Den 22 december på Maldiverna blev en dag jag alltid kommer att minnas. Efter att vi varit tillsammans i tio år gick Linus äntligen ner på knä. Jag fylldes av glädje och grät av lycka – jag skulle äntligen få gifta mig med mannen i mitt liv, säger hon, innan hon vänder sig direkt till honom:

– Och till dig Linus, som jag älskar. Du står alltid vid min sida och du har gett upp så mycket för min skull. Du lär mig nya saker varje dag och du omfamnar mig när jag behöver gråta ut, och sen får du mig alltid att skratta igen. Du gör mig till en bättre människa och utan dig hade jag aldrig varit där jag är i dag.

Gulldén berättar om att hon kände ångest när hon skulle berätta för sin klubb, Brest Bretagne, att hon var gravid. Klubben tog det dock bra och Gulldén konstaterar: ”Jag är borta i max ett år om allt går som det ska. Det är ungefär som en korsbandsskada.”

Gulldén/Persson ska få en son i mitten av juli. Sen planerar hon att vara med i VM i Japan i december.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.