Hammenhög fick kriga för krysset

Fotboll Artikeln publicerades
Azra Tokovic hörde till de bättre i bortalaget.
Foto:Ulf Gummesson
Azra Tokovic hörde till de bättre i bortalaget.

Nästjumbon Stattena gjorde lördagen till en jobbig uppförsbacke för Hammenhögs fotbollsdamer.

Väl uppe på backen stod gästerna i alla fall med en vunnen poäng. Matchen slutade 3–3 (1–1).

Stattena–Hammenhög 3–3 (1–1)

Målen: 1–1 Cecilia Temler (straff), 3–2 Azra Tokovic, 3–3 Nizella Damm.

– Det var en väldigt konstig match som svängde fram och tillbaka i 90 minuter. Det är egentligen konstigt att det slutade 3–3 för båda lagen hade massor av chanser att göra fler mål på, sa Izet Kaljic, tränare i Hammenhög.

Han såg sina adepter hamna i tidigt underläge, och så var dagen i uppförsbacke inledd. Cecilia Temler kvitterade visserligen på straff, men direkt i andra halvlek satte Stattena 2–1.

– Det kändes som ständig motvind. Sen gjorde de även 3–1. Det mest positiva med den här matchen är att vi lyckas komma tillbaka till 3–3. Det tar vi med oss, sa Izet Kaljic.

Azra Tokovic satte 2–3 och Nizella Damm fullbordade upphämtningen när det återstod lite mindre än en kvart.

En poäng mot nästjumbon borde måhända kännas som två förlorade, men med tanke på matchbilden var resultatet inte ologiskt. Vad som oroade Hammenhögscoachen en aning var defensiven. Hammenhög har ståtat med seriens tätaste försvar under våren, men i de två första matcherna under hösten har man släppt in två gånger tre mål.

– Det som är oroväckande är att det är lite enkla misstag som leder till målen. Det är ju inte så att Stattena passade ut oss i dag. Vi sätter inte riktigt försvarsspelet tyvärr, sa Kaljic.

Framåt var det lite bättre, det var också där Kaljic hittade sin bästa spelare för dagen.

– Jag vill berömma Azra Tokovic. Hon var duktig under hela matchen. Men jag vill även plussa för målvakten "Bea" (Beatrice Jihag). Hon är ny från Rosengård och har kommit in med lite kort varsel. Hon gjorde det jättebra, sa Izet Kaljic.