Handbolls-EM i Malmö ger dansk invasion: ”Blir slutsålt”

Handboll Artikeln publicerades
Det blir hårt publiktryck, när handbolls-EM avgörs i bland annat Malmö och Göteborg i januari 2020.
Det blir hårt publiktryck, när handbolls-EM avgörs i bland annat Malmö och Göteborg i januari 2020.

Det är stort sug efter biljetter till handbolls-EM i Sverige om ett knappt år. Malmö Arena kommer att invaderas av danska fans, medan Scandinavium i Göteborg färgas i blågula färger.

– Det kommer att bli utsålt, säger Krister Bergström, vd för EM 2020.

VM i januari blev en stor publiksuccé och handbollsfebern i Danmark är på topp efter landets första VM-guld i herrhandboll. Samtidigt är det massor av svenskar som vill fortsätta följa utvecklingen för det svenska laget, som bland annat innehåller Jim Gottfridsson, Niclas Ekberg, Kim Andersson och Lukas Nilsson, som alla är eller har varit Ystadsbor. Sverige slutade ju femma vid VM i Danmark och många hoppas på medalj vid EM 2020.

Samtidigt vill man i vårt västra grannland se Danmark vinna en ny mästerskapstitel.

– De danska supportrarna kommer att invadera Malmö med deras VM-guld i ryggen. De dammsuger nätet på biljetter och vi funderar faktiskt på hur vi ska göra i mellanrundan. Danskarna är förstås hjärtligt välkomna, men det är inte kul om det är helt rött på läktarna när vi ska möta dem, säger Krister Bergström, vd för EM 2020 och skickar med en uppmaning:

– Det kommer att bli slutsålt. Om svenska fans ska få plats under mellanrundan gäller det att säkra biljetter nu.

De första månaderna av biljettförsäljning i Sverige till nästa års EM vittnar om ett enormt tryck och elva månader innan första avkast är totalt 50 000 biljetter till EM redan sålda. Och hälften av alla biljetterna i Malmö Arena.

EM 2020 arrangeras gemensamt av Sverige, Norge och Österrike. Mästerskapet kommer att spelas 9–26 januari 2020. Danmarks grupp kommer att hamna i Malmö medan Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i Göteborg. Mellanrundan spelas i Malmö där det är troligt att både Sverige, Norge och Danmark hamnar.

Sedan biljetterna släpptes i slutet av oktober har över 50 000 biljetter sålts enbart i Sverige.

– Sveriges gruppspel i Göteborg är oerhört populärt. Det gäller att vara ute i god tid för det kommer att bli utsålt även där, konstaterar Krister Bergström.

Om det är svenska fans som köper biljetter i Göteborg är det danskarna som dominerar i Malmö.

När det gäller finalhelgen så spelas det matcher under fredag, lördag och söndag i Tele2 Arena i Stockholm.