Annons

Handbollsstjärna från Ystad hjälper cancerdrabbad familj

Handbollsproffset Niclas Ekberg auktionerar ut sin matchtröja i THW Kiel. Pengarna skänks till 13-årige Oscar Sajlands cancerbehandling.
Handboll • Publicerad 26 februari 2018

I förra veckan skrev YA om IFK Ystadsspelaren Johan Börjesson, som skänker sitt matcharvode till Oscar Sajlands behandling i Mexico. Oscar spelar handboll i H43 och är drabbad av en livshotande hjärntumör.

Niclas Ekberg är en av Ystads bästa handbollsspelare genom tiderna och kapten i det svenska landslaget. Men han är också engagerad i sociala frågor utanför handbollen.

Annons

Ekberg vill, precis som Johan Börjesson, hjälpa till att samla in pengar till Oscar Sajlads behandling. På Tradera har han auktionerat ut sin signerade matctröja i THW Kiel. På söndagskvällen låg det högsta budet på 2 148 kronor, men tröjans värde kommer sannolikt att öka. Ekberg har även spelat in en kort video, där han uppmanar sina fans att bjuda på tröjan: ”Gör som jag, stötta Oscar Sajland i hans kamp. Alla pengar går oavkortat till honom och hans behandling.”

Sportsligt går det väldigt bra för Niclas Ekberg i Kiel. I senaste Bundesligamatchen gjorde han fem mål på fem avslut i förlustmatchen (27-28) mot Hannover. Ekberg ligger sjua i skytteligan.

Auktionen på matchtröjan pågår tills 3 mars.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons