Här hedrar Skivarp sin ”Bobo”

Fotboll/Skivarp Artikeln publicerades
Matchen mellan Skivarp och Liga 06 föregicks av en tyst minut för att hedra Chakkrit ”Bobo” Andersson.
Foto: Mårten Svemark
Matchen mellan Skivarp och Liga 06 föregicks av en tyst minut för att hedra Chakkrit ”Bobo” Andersson.

För en och en halv vecka sedan förlorade Skivarps GIF en omtyckt spelare. På söndagen spelade man match igen, och då satt känslorna utanpå lagkamraterna.

– Vi visste att det här skulle bli emotionellt, men vi måste försöka få glädjen tillbaka och minnas ”Bobo” för den person han var, sa lagkamraten Bogi Einarsson.

Chakkrit ”Bobo” Andersson blev bara 24 år. Den 8 augusti föll han ihop på en träning på Möllevallen i Skivarp och hans liv gick inte att rädda.

En sörjande klubb försöker gå vidare. På söndagen spelade Skivarps GIF första matchen sedan tragedin inträffade, och man hedrade då sin nummer 14.

Hans nummer och namn satt på upptryckta t-shirts på besökare på Möllevallen, hans namn var på allas läppar. Matchen mot Liga 06 föregicks av en tyst minut, på läktaren fanns Chakkrit Anderssons familj och ett tal till hans ära lästes upp i högtalarna. Det avslutades med ett meddelande från hans mamma, som löd:

Skivarp hedrade sin ”Bobo”.
Foto: Mårten Svemark
Skivarp hedrade sin ”Bobo”.

”Nu måste vi kämpa tillsammans. Ge inte upp här på idrottsplatsen. Detta var Bobos liv. Det var här han trivdes bäst och mådde bra. Så nu måste ni bara fortsätta.”

Efter matchen erkände spelande tränaren Bogi Einarsson att det var svårt att fokusera på fotboll.

– Vi visste att det här skulle bli emotionellt. Jag fick en klump i halsen bara jag kom in här på idrottsplatsen, här där det hände. Det är ju sånt man inte ska tänka på under matchen, men det är svårt, sa Bogi Einarsson.

Han tycker att klubben har hanterat det som skett på ett så bra sätt man bara kan.

Chakkrit ”Bobo” Andersson under en match i Skivarpsdressen.
Foto: Skivarps GIF
Chakkrit ”Bobo” Andersson under en match i Skivarpsdressen.

– Det tycker jag. Vi har stöttat och tagit hand om varandra. Haft lugna träningar och pratat mycket. Sen är jag glad att det här inte var en viktig bottenmatch för oss, Liga är inte ett av det lagen vi ska slå. För det var svårt att fokusera i dag.

Chakkrit ”Bobo” Andersson hade Skivarps GIF som moderklubb, spelade aldrig för någon annan klubb, och fick i fjor pris för 200 spelade matcher i Skivarp. Han beskrivs allmänt som en tränares dröm. Lojal. Tuff. Hård. Gav allt i 90 minuter.

Hur kommer du att minnas ”Bobo”?

– Som den otroligt glada kille han var. Han och jag hade en speciell jargong mot varandra, vi skämtade mycket. Det är sånt som inte går att ersätta. Men vi får komma ihåg honom och alla glada minnen med honom. Tiden läker väl alla sår, sa Bogi Einarsson.

Matchen som sådan avgjordes egentligen under 15 minuter av första halvlek då Liga gjorde fyra mål. Tre av dem var drömmål, långskott av Adam Svensson (frispark), Simon Persson och Joachim Bing.

Skivarpsmålisen Filip Klang Persson gör en svettig räddning på ett skott från Joachim Bing.
Foto: Mårten Svemark
Skivarpsmålisen Filip Klang Persson gör en svettig räddning på ett skott från Joachim Bing.

– Ja, vår taktik var att inte släppa in dem i boxen. Men då hade jag inte koll på att de var ruskigt bra på långskott, hehe. Men Liga var otroligt bra, de förtjänar att vinna den här serien, sa Bogi Einarsson, som själv förgäves blev tvåmålsskytt.

Glädjande för hemmalaget var i stället att hela 180 personer besökte Möllevallen denna söndagseftermiddag, vilket måste betraktas som en mycket fin publiksiffra för division 5-fotboll.

Skivarps Erdem Lalos med Joachim Bing i ryggen.
Foto: Mårten Svemark
Skivarps Erdem Lalos med Joachim Bing i ryggen.

Skivarp–Liga 06 2–6 (1–4)

Målen: 0–1 Adam Svensson, 0–2 Simon Persson, 0–3 Mattias ”Skinkan” Andersson, 0–4 Joachim Bing, 1–4 Bogi Einarsson, 2–4 Bogi Einarsson, 2–5 Adam Svensson, 2–6 Mattias Andersson,