Annons

Hektisk helg på stranden

Soldyrkare och semesterfirare i Ystad har under den gångna helgen fått dela strandytan med ett stort gäng beachvolleybollspelare. Helgen avslutades med finaler i Challengerturneringen och i ungdomsklasserna.
Sport • Publicerad 9 juli 2012
SMASH! Det bjöds på fin beachvolleyboll på stranden i Ystad.
SMASH! Det bjöds på fin beachvolleyboll på stranden i Ystad.Foto: 
Segerjubel. Anikken Rådström och Kristin Lind (jublande) vann damfinalen i challengerturneringen mot Lena Bäckström och Kristina Stenström. Finalen var tuff och jämn och slutade 2–1 i set till de förstnämnda (17–21, 21–17, 15–10).Foto: Albin Brönmark
Segerjubel. Anikken Rådström och Kristin Lind (jublande) vann damfinalen i challengerturneringen mot Lena Bäckström och Kristina Stenström. Finalen var tuff och jämn och slutade 2–1 i set till de förstnämnda (17–21, 21–17, 15–10).Foto: Albin BrönmarkFoto: Albin Brönmark

I lördagstidningen rapporterade YA-sporten från motionsturneringen ute på Ystads strand, senare under helgen var det de ”riktiga” spelarnas tur. Challengertouren är den tour som i ranking ligger precis under den högsta i Sverige – Swedish beachtour – och här samlar paren poäng för att ta sig upp till eliten.

De som lyckades bäst med detta var damvinnarna Anikken Rådström i par med Kristin Lind. På herrsidan vann Jakob Due/Thomas Haugaard över Simon Frantzich/Jakob Gustavsson med 2–0 i set.

Annons

Ystad och sydöst saknade representanter i challengerturneringen men hade desto bättre täckning i U-17-turneringen Ystad Saltsjöbad Youth Cup. Inget av paren lyckades emellertid ta sig till slutspel. Både Frida Holgersson/Stina Rix och Filippa Hansson/Elsa Jönsson slutade trea i sina respektive grupper. Frida Rix/Filippa Kristiansdotter slutade sist i sin grupp.

– Det var väldigt jämna grupper, Frida och Stina förlorade till exempel i den avgörande gruppspelsmatchen med 12–15. Våra par är duktiga men gör lite för många egna misstag. Jag trodde nog att både Frida/Stina och Filippa/Elsa skulle ha bra chanser att gå vidare, men det var som sagt väldigt jämnt, sa Sven Nilsson, i Ystad VK.

Under lördagen tävlades det i öppna klasser, värt att nämna därifrån är att Emma Larsson i par med Thea Thulin gick till kvartsfinal.

Ann-Louise Olander
Peter Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons