Hektisk helg på stranden

Sport Artikeln publicerades

Soldyrkare och semesterfirare i Ystad har under den gångna helgen fått dela strandytan med ett stort gäng beachvolleybollspelare. Helgen avslutades med finaler i Challengerturneringen och i ungdomsklasserna.

I lördagstidningen rapporterade YA-sporten från motionsturneringen ute på Ystads strand, senare under helgen var det de ”riktiga” spelarnas tur. Challengertouren är den tour som i ranking ligger precis under den högsta i Sverige – Swedish beachtour – och här samlar paren poäng för att ta sig upp till eliten.

De som lyckades bäst med detta var damvinnarna Anikken Rådström i par med Kristin Lind. På herrsidan vann Jakob Due/Thomas Haugaard över Simon Frantzich/Jakob Gustavsson med 2–0 i set.

Ystad och sydöst saknade representanter i challengerturneringen men hade desto bättre täckning i U-17-turneringen Ystad Saltsjöbad Youth Cup. Inget av paren lyckades emellertid ta sig till slutspel. Både Frida Holgersson/Stina Rix och Filippa Hansson/Elsa Jönsson slutade trea i sina respektive grupper. Frida Rix/Filippa Kristiansdotter slutade sist i sin grupp.

– Det var väldigt jämna grupper, Frida och Stina förlorade till exempel i den avgörande gruppspelsmatchen med 12–15. Våra par är duktiga men gör lite för många egna misstag. Jag trodde nog att både Frida/Stina och Filippa/Elsa skulle ha bra chanser att gå vidare, men det var som sagt väldigt jämnt, sa Sven Nilsson, i Ystad VK.

Under lördagen tävlades det i öppna klasser, värt att nämna därifrån är att Emma Larsson i par med Thea Thulin gick till kvartsfinal.