Henrik Nilsson lägger av

Sport Artikeln publicerades

Spjutstorps-grabben Henrik Nilsson tvingas sluta med fotbollen. Knäproblemen han dragits med i år visade sig värre än befarat. – Det känns mycket tungt just nu, säger han till YA-sporten.

Han har spelat över 200 tävlingsmatcher för Landskrona Bois och burit kaptensbindeln i laget de senaste åren.

Nu är Henrik Nilssons karriär över.

De efterhängsna knäproblem som förföljt honom under det senaste året visade sig vid en artroskopiundersökning i onsdags vara värre än Henrik först trodde.

– Jag hade räknat med att spela ett eller två år till på högsta nivå. Så det här känns förstås väldigt tungt, säger Henrik Nilsson vars skada förvärrats successivt under året och som nu omöjliggör fortsatt spel.

Nilsson genomgick i somras en magnetröntgen för att lokalisera roten till det onda och fick då veta att en del av bråcket i det ena knät var skadat.

Trots varningssignalerna kom onsdagens besked i samband med artroskopiundersökningen lite som en chock för honom. Efter det att Henrik informerats om riskerna vid en eventuell fortsatt elitsatsning var dock beslutet ganska enkelt.

1999 kom Henrik Nilsson via Malmö FF och IFK Hässleholm till Landskrona Bois. Han var sedan en av nyckelspelarna när "Skånes uruguayare" återvände till den svenska fotbollssocieteten för tre år sedan.

Uppflyttningen och den första tiden i allsvenskan säsongen därpå (2002), när Bois ett tag ledde serien och hela staden kokade av fotbollsintresse, är Spjutstorps-pågens främsta minnen från karriären.

– Och så det sista året, när vi trots ett prekärt läge i botten lyckades reda ut situationen och klara oss kvar i allsvenskan, säger Henrik Nilsson.

Henrik och hans familj kommer till en början att bo kvar i Landskrona där den 32-årige mittbacken nu återgår till sitt gamla jobb som banktjänsteman.

– I framtiden kan jag mycket väl tänka mig att jobba som tränare. Men jag måste smälta och kommer över det här först, avslutar Henrik Nilsson.

Konstantin FoussianisFAKTA

Henrik Nilsson

Född: 25 juli 1972.

Bor: Radhus i Landskrona.

Familj: hustrun Rose-Marie, barnen Joar och Wilma.

Längd/Vikt 179 cm/75 kg

Moderklubb Spjutstorps IF.

Övriga klubbar: IFK Hässleholm, Malmö FF och Landskrona Bois.

Allsvenska matcher/mål: 158/7