Annons

Hett derby väntar: ”Hemmaplan alltid fördel”

Division 2-tabellen där både Team Ystad och Team Suxxess återfinns är jämn så det förslår. Till helgen drabbar lagen samman i Ystad, i ett derby med mycket prestige och viktiga poäng i potten. ”Hemmaplan är alltid en fördel”, säger Team Ystads Ulf Emanuel.
Ystad • Publicerad 14 november 2018
Team Ystads Ulf Emanuel är laddad inför helgens derby mot Team Suxxess.
Team Ystads Ulf Emanuel är laddad inför helgens derby mot Team Suxxess.

Och det är svårt att säga emot honom. Just Team Ystad har sannerligen visat att man är trygga och starka i Ystad Arena den här säsongen. Laget har nämligen vunnit samtliga hemmamatcher man har spelat.

Ulf Emanuel tror att sviten fortsätter mot Tomelillaklubben Team Suxxess.

Annons

–Ja, det tror jag. Men ingenting är vunnet innan matchen är spelad. Men vi känner till underlaget och hallen bättre än våra motståndare. Det kan till och med vara så att vissa av våra motståndare inte varit i vår hall så det är klart att det är en fördel när vi spelar hemma, säger Ulf Emanuel, som trivs ypperligt med att Team Ystad tagit plats i Ystad Arena.

– Vi har spelat där sedan januari 2017 så det är snart två år nu och det känns som om vi hittat rätt i hallen. Vi trivs bra och det har blivit ett lyft även i antal spelare i klubben.

I division 2 är Team Ystad för närvarande tvåa med sex poäng efter sju matcher. Team Suxxess är näst sist, eller femma, med fyra poäng. Mellan första och sista plats skiljer det endast tre poäng.

– Det är en jämn serie med många bra lag. Generellt sett håller lagen en jämn nivå, säger Ulf Emanuel, vars Team Ystad siktar på att åtminstone bli topp tre i serien.

Lördagens derby innebär inte bara prestige och tunga poäng, det ser även ut att bli en folklig tillställning.

– Vi har lagt ut information om derbyt på Facebook och det har varit stort intresse. Det ser ut att komma en hel del folk. Det känns spännande med det här derbyt, säger Ulf Emanuel.

Och – med risk för att bli tjatig – så var det det där med prestigen...

– Ja, det är klart det är mycket prestige. Det är ju ett derby. Det är som när YIF och IFK möts i handbollen, eller, ja, det kanske inte är på den nivån, men det är derby och mycket prestige ändå.

Matchen spelas i Ystad Arena och börjar klockan 10.40 på lördagen.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons