Huka er, IFK – här kommer ligans tuffaste spelare

Handboll/Ystad Artikeln publicerades
Är IFK Ystadstränaren Kenneth Andersson så rädd för Patrik Lindblad som det ser ut?
Är IFK Ystadstränaren Kenneth Andersson så rädd för Patrik Lindblad som det ser ut?

AIK står på noll poäng och är därmed sist i handbollsligan. De har dock representanter högt upp i andra kategorier.

Patrik Lindblad är till exempel ligans mest utvisade spelare.

– Handboll är en fysisk sport och mitt signum är att vara fysisk, säger Patrik Lindblad, inför fredagens match mot IFK i arenan.

På åtta matcher har AIK:s försvarsbjässe Patrik Lindblad lyckats samla ihop 14 tvåminutersutvisningar, två röda kort och en avstängning. Det är en gärning som saknar sin like i årets handbollsliga.

– Jo... och då har det ändå blivit lite bättre på sistone. Du kan tänka dig hur många utvisningar jag fick i början av säsongen, säger Patrik Lindblad, som känner sig lite missförstådd av de svenska domarna.

– När jag spelat matcher som dömts av danska domare har jag inte alls fått lika många utvisningar, säger linjespelaren, och fortsätter:

– Handboll är en fysiskt sport och mitt signum är att vara fysisk. Men visst vore det bäst för mitt lag om vi alltid var sex utespelare på plan.

Foto: Statistik: handbollsligan

Förra säsongen noterades han för 33 tvåminutersutvisningar och fyra röda kort, långt mer än någon annan. Man kan ju få för sig att bli lite orolig när man funderar ett slag på att Patrik Lindblad till vardags är polis.

Är du en balanserad person, Patrik?

– Haha! Jo, jag tycker att jag är en ganska balanserad person. Jag tror inte att man ska döma en person utifrån hur man är på en handbollsplan. Hade folk gjort så skulle jag nog inte haft så många vänner.

Patrik Lindblad, 197 centimeter lång och 107 kilo tung, har IF Hallby som moderklubb. Där hade 27-åringen ingen mindre än IFK-tränaren Kenneth Andersson som tränare.

Kenneth, är Patrik Lindblad en ful spelare, eller är han bara tuff?

– Det är nog lite av båda. Han har alltid varit tuff att möta, men en sak som är speciell med honom är att han aldrig ger upp. Hamnar han efter i en situation så spelar det liksom ingen roll, det smäller ändå, säger Kenneth.

Är han en snäll pojk utanför planen?

– O ja. Han är ju polis. Alla poliser är väl snälla?

Tillsammans med Jesper Linnéll bildar Patrik Lindblad det mittblock i ligan som det kanske gör mest ont att springa in i. Det måste IFK vara förberett på.

– Det gör väl ont att springa in där i mitten mot alla lag, men det är klart att Linnéll och Lindblad gör lite extra ont. Det gäller att vi vågar sticka in näsan där, säger Kenneth Andersson.

Fotnot: Följ Patrik Lindblad och hans kollegor i programmet Södertäljepolisen, på Kanal 5, på tisdag klockan 20.