IFK byter målvakt inför AIK-match: ”Passar bättre”

Handboll Artikeln publicerades
Marcus Cleverly, Linus Olsson och Sebastian Glemhorn. De två förstnämnda står mot AIK.
Marcus Cleverly, Linus Olsson och Sebastian Glemhorn. De två förstnämnda står mot AIK.

Trots att det blev klar förlust mot Karlskrona i senaste matchen för IFK, kör tränare Kenneth Andersson med i princip samma lag i fredagens match mot AIK.

Han byter en enda spelare.

Avkast

IFK Ystad–AIK

Var: Ystad Arena.

När: Fredag klockan 19.

Vad: Match i handbollsligan mellan IFK Ystad och AIK.

 

Truppen

IFK matchar samma manskap som senast mot Karlskrona, med undantag för en målvaktsförändring. ”Linus Olsson går in i stället för Sebastian Glemhorn. Linus har sin absoluta styrka i närskotten, och såna blir det fler mot AIK än mot något annat lag i handbollsligan”, säger Kenneth Andersson.

 

Ledarsnack

Kenneth Andersson, tränare i IFK Ystad: ”Vi var så klart alla besvikna efter matchen mot Karlskrona. Vi kunde gjort många saker bättre, även om man också måste ge Karlskrona lite kredd. Nu är det ny match och eftersom vi möter en nollpoängare på hemmaplan förväntar vi oss att vinna, OM, vi gör de saker vi ska göra på plan. Och det är inte så lätt som att slå av och på, det kräver mycket av oss. Jag misstänker att AIK:s skytt Ola Pewik gör riktig comeback mot oss, och då får de seriens mest långskjutande skytt. Han är väldigt svår att försvara sig mot och kommer att ge AIK ytterligare en dimension. Vi måste spela bättre försvarsspel än vi gjort mot Karlskrona och Önnered för att vinna.”

 

YA:s åsikt

Vi var fel ute när vi tippade IFK-seger mot Karlskrona senast, men vi väljer att fortsätta placera våra pengar på ”di röe”. AIK har noll poäng, och bör så ha även efter fredagens match.

 

Matcherna

Fredag: IFK Ystad–AIK (19).

Söndag: Guif–Önnered (17).

Måndag: Hammarby–Malmö (18).

Onsdag: Sävehof–Kristianstad (18), Guif–AIK (19).

Torsdag: Skövde–Hammarby (19)

 

Tabell

Se HÄR

Visa mer...