IFK exploderade i andra

IFK Ystad hade det tufft och knepigt i första halvlek borta mot Rimbo. Men i andra exploderade man, vände och vann med klara 37–27 (17–18). Samtidigt förlorade tvåan Varberg vilket ger IFK ett drömläge i toppen.
Handboll • Publicerad 24 februari 2018 • Uppdaterad 25 februari 2018
Henrik Knudsen.
Henrik Knudsen.Foto: Mark Hanlon

IFK fick en dålig start på den matchen. Rimbo rusade fram till en 6–2-ledning och tvingade IFK att steppa upp. Vilket man också gjorde; efter 14 spelade minuter var IFK i fatt, men trenden skiftade sedan skepnad och tio minuter senare var Rimbo uppe i en ny fyramålsledning. IFK snyggade dock till siffrorna fram till pausen då man var i underläge med 18–17.

Direkt i andra halvlek var det IFK som dominerade. Laget vände omgående på underläget och gick snabbt upp i en tremålsledning.

Sedan rullade det på för IFK som framför allt fick ordning på sitt försvarsspel och som oavsett vad Rimbo testade för defensiv taktik lyckades lösa problemen.

Vinsten ger IFK ett drömläge i den allsvenska toppen. Man leder med fem poäng när fyra matcher återstår. Man har dock kvar att möta tvåan Varberg på bortaplan.