IFK jagade dansk landslagsmålvakt: ”Ska vara den kalibern”

Handboll Artikeln publicerades
Marcus Cleverly under en match i OS i London 2012.
Marcus Cleverly under en match i OS i London 2012.

IFK Ystad är å ena sidan nöjd med sin målvaktsbesättning. Å andra sidan kan den alltid bli bättre. En av målvakterna man kontaktat är förre danska landslagsmålvakten Marcus Cleverly.

– Vi har haft kontakt med honom, ja, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson.

IFK Ystad är tillbaka i handbollsligan och den här gången tänker man stanna. Trots att målvaktsduon Linus Olsson och Sebastian Glemhorn i stunder dominerade i allsvenskan den gångna säsongen begår klubben en ”halvaktiv” jakt på en målvaktsförstärkning.

Fakta

IFK Ystads nyförvärv

Jonathan Mollerup, 24-årig högernia från franska Massy Essone.

Mads Houmöller, 19-årig mittsexa från Skjern.

Freddy Andersson, 20-årig högersexa från YStads IF.

Visa mer...

Bland annat har man pratat med 36-årige dansken Marcus Cleverly, före detta landslagsspelare och EM-guldmedaljör i Serbien 2012.

– Hehe, jo. Det stämmer på det sättet att Henrik Knudsen känner honom, så han hörde sig för om Cleverlys situation nästa säsong. Men han har kontrakt med Kolding, så i det fallet jobbar vi inte aktivt längre, säger Kenneth Andersson, tränare i IFK Ystad.

Ni har någon annan målvakt på gång?

– Vi pratar med någon annan, men det är ett sånt fall att det kan bli klart i morgon eller så blir det inget alls. Vi är mycket nöjda med de målvakter vi har och händer det inget annat så är det helt okay.

Det ska vara Cleverly-klass på målvakten ni eventuellt värvar?

– Det ska vara den kalibern, ja. Våra målvakter är jättebra, men ska vi plocka in någon annan så ska han kunna bidra med en rutin som våra målvakter inte har, säger IFK-tränaren.

Som säger att han egentligen är helt nöjd med den trupp han har. Att den är tillräckligt bra för att man ska kunna hålla sig kvar i handbollsligan.

– Vi har lyckats behålla laget och kryddat med några nya spelare. Sen har vi erfarenheten med oss från förra gången vi vare i handbollsligan. Hur många lag vi har bakom i oss i serien känns som skit samma, men jag tycker att vår trupp är tillräckligt bra för att hålla oss kvar. Sen stänger vi inga dörrar för bra spelare, men vi jagar inte så aktivt.