IFK-kross i Ystad Arena – handbollsligan närmar sig

IFK Ystad lekte handboll i 60 minuter, när bottenlaget HK Country kom till Ystad Arena och fick sig en lektion. 37-20 stannade IFK-segern vid.
Handboll • Publicerad 17 februari 2018
Herman Bosson bidrog till IFK Ystads storseger mot HK Country.

IFK Ystad trummar på – mot handbollsligan. HK Country blev rena slagpåsen mot ett spelsuget och effektivt hemmalag. Redan i paus var man mer än dubbelt så bra som Skövdelaget (21-10) och de elva ledningsmålen växte till en seger med 17 mål (37-20).

– Vi gjorde jobbet - och mer än så, tycker jag. Trots att vi leder stort har spelarna huvudet med sig och tar inte alla lägen som de kan göra mål på utan spelar vidare och avslutar där vi ska göra mål, säger Kenneth Andersson, tränaren.

– Och i första halvlek gjorde alla våra spelare, som var på planen, mål. Tio stycken olika målskyttar på en halvlek! Det är rätt fantastiskt, tillägger han.

IFK Ystad var fullständigt överlägsen på varenda fläck av arenagolvet. Gästernas målvakter gjorde nästan inga räddningar alls, medan Sebastian Glemhorn hade ett framgångsrikt rörelseschema i IFK-buren. Det vassa försvarsspelet ledde till massvis av enkla kontringsmål, eller andrafasmål.

I IFK Ystad gjorde den 41-årige linjespelaren Johan Börjesson en lovande debut i sin nya klubb. Börjesson hann bara vara på planen i en dryg minut innan han premiärnätade i arenan.

Henrik Knudsen matchades relativt sparsamt, men kom ändå upp i åtta fullträffar. På det blev han IFK Ystads främsta målskytt. Till lagets bästa spelare valdes dock målvakten Sebastian Glemhorn.

IFK Ystads målskyttar: Henrik Knudsen 8, Christopher Schnell 5, Oliver Olsson 4, Christoffer Nilsson 4, Herman Bosson 4, Jesper Gustavsson 4, Herman Bosson 4, Filip Långh 3, Johan Nilsson 3, Christoffer Svensson 1, Johan Börjesson 1