Annons

Andersson: ”Stabilt var ordet”

En mindre bra start gjorde detsamma för IFK Ystad. Man var överlägset hemma mot Skånela och vann med 35–28 (18–13). ”Stabilt var ordet”, sa tränaren Kenneth Andersson.
Ystad • Publicerad 10 december 2017
Philip Långhs IFK Ystad var klassen bättre än Skånela.
Philip Långhs IFK Ystad var klassen bättre än Skånela.Foto: Moa Dahlin

Det som såg så stadigt och komfortabelt ut nästan hela vägen var det motsatta de första minuterna. Skånela gjorde de tre första målen och var sedan snabbt uppe i 6–2. Men IFK hittade in matchen där någonstans, utnyttjade ett par utvisningar för motståndarlaget och inledde en insats som vittnade om ett lag i trygghet och harmoni.

– Vi hade ingen riktig fart i det i början. Vi släppte in lite skitmål där, men framför allt hade vi ingen fart. Men vi började inte stressa för det och till slut hittade vi in i det, sa Kenneth Andersson.

Annons

IFK Ystads insats fortsatte i samma anda matchen ut. Skånela försökte sig på det ena efter det andra men ingenting bet på IFK denna dag.

–De ändrar väldigt många gånger, de spelar 6–0 och 5–1 och 3–3 och punktar man-man men vi löser det. Vi håller lugnet och får in rätt folk till uppgiften varje gång. De blir mer Skånela som blir stressade som måste ändra hela tiden, sa Kenneth Andersson.

Ett litet orosmoln hopade sig när härföraren Henrik Knudsen fick sin tredje utvisning och därmed rött kort när det återstod 16 minuter av matchen. Men IFK stördes inte av det heller. Harmonin var som en ständig följeslagare kring laget ända fram till slutsignalen.

–Det var inte mer än en kvart kvar där så det kändes som om vi skulle lösa det. Det var hela tiden någon som klev fram i dag, en del mer framåt och en del mer bakåt men alla bidrog. Det var stabilt både framåt och bakåt i dag. Fantastiskt bra. Det är svårt att klaga på något, sa Kenneth Andersson.

Det var många som gjorde fina insatser i IFK. En av dem som märktes mest var vänstersexan Christoffer Nilsson, vars prestation gav honom utmärkelsen som bästa spelare i IFK. Han blev även IFK:s bäste målskytt med nio fullträffar.

– Vi gör en härlig kämpainsats i dag och vi maler på. De försöker med lite olika försvarsvarianter men vi löser det. Det känns skönt att känna att vi har ett flow just nu, sa Christoffer Nilsson.

Storsegern och den egna fina insatsen skulle Christoffer Nilsson njuta av fram till måndagen. Sedan lovade han att fokusera på nästa uppgift – Skånela igen, men denna gång på bortaplan.

– Det är bara att ladda om och man vet ju att det är mycket kvalitet i Skånela. Och det är alltid svårt att möta samma lag två gånger i rad. Vi måste ladda om och göra en minst lika bra insats för att kunna slå dem borta, sa Nilsson.

IFK ligger fortfarande tvåa i tabellen och har fyra poäng upp till ledande Varberg.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons