Annons

IFK värvar från franska ligan: ”Är jäkligt bra!"

Från franska högstaligan och Massy Essone till IFK Ystad. Den nyuppflyttade ligaklubben har nu gjort klart med 24-årige dansken Jonathan Mollerup.
– Han är jäkligt bra, säger Kenneth Andersson, tränare i IFK.
Handboll • Publicerad 17 maj 2018
Kenneth Andersson, till höger.
Kenneth Andersson, till höger.Foto: Mark Hanlon

Jonathan Mollerup har vunnit skytteligan i danska division 1 med Ajax Köpenhamn. I dag spelar han i franska Massy Essonne och snart går turen vidare till Ystad.

På torsdagen meddelar IFK att man gjort klart med den vänsterhänte högernian.

Annons

– Han är lång, kraftfull och kan användas både som tvåa och trea i försvarsspelet. Framåt har han den gångna säsongen stått för betydligt fler assists än mål, men han har tidigare också visat sig väldigt målfarlig.

Tränare Kenneth Andersson gläds åt att snart kunna utöka truppen med Mollerups 196 centimeter och 98 kilo.

– Han är jäkligt bra man mot man, bra som tvåa bakåt, 24 år gammal och i mina ögon perfekt för vårt spel - och för vår grupp!

Andersson är också övertygad om att IFK är helt rätt miljö för 24-åringen att fortsätta utvecklas.

– Jag tycker han passar in väldigt bra i vår spelidé. Han är dessutom väldigt ambitiös och vill verkligen göra jobbet för att utvecklas ännu mer.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons