Annons

IFK Ystad hyllades ordentligt

Efter 29–26 (18–12) i säsongsepilogen mot Torslanda kan nu IFK Ystad definitivt kalla sig för ett handbollsligalag igen.
– Det är inte många lag som först åkt ur högsta serien och sedan studsat tillbaka direkt igen. Därför är jag väldigt stolt över hur spelarna jobbat den här säsongen. En stor prestation, sa IFK-tränaren Kenneth Andersson.
handboll • Publicerad 21 mars 2018
IFK Ystad fick motta guldmedaljer för seriesegern i allsvenskan.
IFK Ystad fick motta guldmedaljer för seriesegern i allsvenskan.

Hyllningarna ville aldrig ta slut när IFK Ystads sista match för säsongen blåsts av. Ystads egen sångfågel Frida Green, iförd egen IFK-tröja med namnet på ryggen, underhöll såväl före matchen som i halvtid och efter slutsignalen.

Medaljer, blommor och lovord haglade över spelarna som bjöd på sig själva och tackade de 812 som slutit upp på läktarplats i Ystad Arena.

Annons

Kenneth Andersson betonade att förutsättningarna för att göra bra ifrån sig i ligan är bättre inför nästa säsong jämfört med när laget tog steget upp förra gången.

– Vi tappar inga spelare så vi behöver inte ge oss ut under försäsongen och söka spelare på samma sätt som vi gjort tidigare. Och nu är killarna vana vid att träna hårt så vi kan nog trycka på ännu hårdare. Jag tycker att vi har en bättre grund att stå på nu.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons