IFK Ystad slog Hästö

Med tio minuter kvar hade Hästö 24– 24 mot IFK Ystad i allsvenskan.Men lagmaskinen Ystad malde ner blekingarna och gick ifrån till slutresultatet 30– 24 (14– 11).
Sport • Publicerad 24 september 2007

Och Krister Lindgren fick återvända från sin gamla hemstad med en seger i bagaget.

– Vi spelade strukturerat och väldisciplinerat, säger Lindgren.

Från 1998 till 2000 var Karlskrona hemstad för Krister Lindgren, som då tränade IFK Karlskrona. Nu var han tillbaka i den gamla hemmahallen – fast nu som motståndare när Hästö stod för motståndet.

Efter en kvart var matchen helt jämn, men då började IFK: s tyngd ta ut sin rätt. När bombkastarna Fahrudin Zaimovic och Marko Tanaskovic laddade ur fick Hästö stora problem att hålla emot den malande lagmaskinen. Tanaskovic hade bra utdelning och satte fem mål i första halvlek.

– När Ystad kom med fart och tyngd hade vi stora problem att stå emot. När vi lät dem komma med fart på egen frikastlinje var vi chanslösa, säger Hästös tränare Pierre Thorsson.

Efter 20 minuter hade IFK skaffat sig fyra måls försprång och hade Hästö i ett grepp.

– I tisdags mot Önnered märktes det att vi var nervösa. Nu spelade vi mer varierat, säger Krister Lindgren.

Hästö kom dock tillbaka från flera tunga underlägen under andra halvlek. Unge målvakten Leo Larsson, som spelade med stor pondus i andra halvlek, kom inte åt Hästös skyttar lika bra i andra halvlek.

Efter 20 minuter hade hemmalaget käkat upp IFK:s femmålsledning och var i kapp, 24– 24. Men under de sista tio minuterna malde IFK:s lagmaskin sönder hemmalaget.

– Vi spelade verkligen för varandra och med stort tålamod. Vi höll oss kalla och tog inga onödiga avslut, säger Marko Tanaskovic, som stod för sex mål.

Under de tio avslutande minuterna gjorde IFK sex raka mål och sprang fram till seger med 30– 24. Och man gjorde det med fart, tyngd och kraft.

– Den här segern betyder mycket för oss. Jag tror vi har ännu mer i oss, men i dag räckte det till seger, säger Tanaskovic.

Hästös målvakt Jens Olander gjorde en riktigt bra andra halvlek trots förlusten. Och Olander rosade IFK Ystad.

– Jag skulle säga att de är bättre än det Ystads IF som tog steget upp förra säsongen, säger Olander.

Marko Tanaskovic, Fahrudin Zaimovic och Patrik Kvalvik var ständigt farliga i IFK. Plus också för Linus Rasmussens andra halvlek.