IFK Ystad utan vittring – ingen hit

Förra helgen tog IFK Ystad klivet upp i Handbollsligan efter en imponerande förlustfri svit. Men så fort denna vittring efter avancemang var borta var sviten det också. I den betydelselösa matchen mot RP Linköping blev det förlust med 28–24 (14–11).
Linköping • Publicerad 17 mars 2018 • Uppdaterad 18 mars 2018

IFK Ystad, som saknade flera spelare på grund av sjukdom, hamnade i underläge närmast omgående efter att matchen blåsts i gång. RP Linköping sprang upp till 8–3 innan IFK fick mer att säga till om. IFK tog sig tillbaka men lyckades inte täppa den målmässiga luckan helt före paus, då RP ledde med 14–11.

Ett par snabba mål direkt efter paus gav IFK rejält häng på RP, men sedan vände det åt andra hållet igen. Med knappt 20 minuter kvar tog IFK timeout i underläge 20–15.

Som mest var RP uppe i en sexmålsledning innan IFK började hämta ifatt igen. Vid 23–20 och drygt tolv minuter kvar tog sedan RP timeout, vilken följdes av en dålig IFK-period och det dröjde inte länge innan IFK:s tränare Kenneth Andersson åter samlade sina mannar för att snacka taktik. Då var ställningen 26–21 och det återstod drygt åtta minuter att spela.

Taktiksnacket föranledde ingen nämnvärd uppryckning. Slaget var förlorat och när klockan tickat klart stod det 28–24 på matchtavlan.

Bästa målskyttar i IFK blev Axel Eriksson och Johan Nilsson, som gjorde fem mål var.