IFK:s dystra bortasvit fortsätter efter uddamålsförlust

Det såg länge ut som att IFK skulle ta säsongens andra bortaseger. Men i andra halvlek gick gästernas anfallsspel i lås och och Sävehof kunde äta in tremålsunderläget från första och vinna matchen med 24–23.
Handboll • Publicerad 9 december 2018

IFK fick en riktig smakstart på matchen och drog iväg till 3–0 i inledningen på matchen. Förutsättningarna skull dock snabbt förändras. I samband med att Sävehof satte sitt första mål gick Johan Nilsson tufft ut på målskytten William Bogojevic och fick rött kort direkt. Dessutom fick Christoffer Svensson även sitta av två minuter och Sävehof fick chansen i sex mot fyra. Trots två man mindre lyckades IFK hålla jämna steg och behöll sin ledning.

Lagen inledde matchen i ett furiöst tempo och ett tag blev det mål i varenda anfall. Men tempot bedarrade ju längre halvleken gick och även så målskörden. Halvvägs in satte Fredrik Petersen 8–6 till IFK på straff.

Jonathan Mollerup hamnade händelsernas centrum när han först gjorde två raka IFK–mål till 10–7 och sen blev utvisad. Trots att IFK dominerade i utvisningsbänken fortsatte gästerna ha greppet om matchen. IFK drog ifrån, mycket tack vare Christopher Schnell som satte fyra mål i första.

Vid ställningen 8–12 fick Sävehof slänga in time out–kortet. Mycket närmre skulle dock inte Sävehof komma. När Gustaf Wedeberg reducerade på halvlekens sista sekund betydde det 10–13.

Schnell var på spelhumör och inledde andra halvlek med att stänka dit en japan serverad av Fredrik Petersen.

Johan Nilssons utvisning i första gjorde att IFK var något brandskattade på nio meter. Än värre blev det när Jack Månsson landade snett på foten som vek sig. Månsson tvingades sen stå åt sidan resten av matchen.

IFK hade det sen svårare att göra mål och tio minuter in i andra kvitterade Sävehof för första gången i matchen till 16–16.

Tio minuter senare skulle Sävehof också ta ledningen för första gången i matchen. I numerärt underläge satte hemmalaget 20–19.

Det skulle bli en nagelbitare hela vägen. Men IFK:s oförmåga att göra mål i andra skulle

bli avgörande. Trots en storspelande Marcus Cleverly och briljant kantspel blev det förlust med 24–23.