Annons

In på bananskal – då vann han hela tävlingen

Calle Strandberg som är från Ystad men spelar för Abbekås GK har vunnit slaget om Skåne. En juniortävling som spelades i helgen på Skyrups GK.
– Det var en mäktig känsla, sa Calle efter vinsten.
Golf • Publicerad 18 oktober 2018
Calle Strandberg.
Calle Strandberg.Foto: Björn Gustavsson

Tävlingen blev framskjuten ungefär en och en halv timme på grund av dimma. Man såg inte mer än 50 meter framför sig. Efter det blev det strålande sol och perfekt golfväder.

Calle skulle först inte varit med i finalen då han kom utanför de tolv finalplatserna. Sen kom han med för att en annan spelare lämnade återbud.

Annons

– Jag kunde inte vara med de sista tävlingarna då jag hade andra tävlingar, sa Strandberg, som förklaring till att han inte kvalificerat sig bland de tolv främsta.

Han spelade både lördag och söndag och efter första rundan ledde han med fem slag.

– Jag försökte bara att spela stabilt och inte tänka så mycket på det. Efter nio hål låg jag dock inte så bra till men räddade upp det med bra sista nio med en eagle på 18:e hålet.

Andra spelare som var med i tävlingen från Abbekås GK var Maja Fridh och i Rookietourens final Ella Evald och Viktor Olsson.

Viktor Olsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons