Annons

Ingen oro i Österlen trots ny mållös match

Det blev inga Österlenmål förra helgen, när Österlen FF gästade Assyriska Turabdin. Upprepning skedde när ÖFF spelade hemmapremiär mot Råslätt på söndagen, i ett lätt duggregn.
fotboll • Publicerad 15 april 2018
Österlen FF spelade 0–0 mot Råslätt på söndagen. Därmed har två hela matcher förflutit utan ÖFF-mål.
Österlen FF spelade 0–0 mot Råslätt på söndagen. Därmed har två hela matcher förflutit utan ÖFF-mål.Foto: Moa Dahlin

Det kunde dock ha sett annorlunda ut i målskillnadsraden i tabellen, om det inte vore för Adam Barchans bortdömda mål. Högerbacken nätade nämligen i den första halvleken, efter att Råslättsmålvakten Vilson Cakovic stått för ett par parader dessförinnan. Linjedomaren menade dock att målet inte var enligt regelboken, eftersom han vinkade för offside.

Österlens måltorka fortsätter därför, och tränare Mladen Blagojevic pekar på att det finns brister, innan målen ska börja trilla in.

Annons

– Vi hittar inte riktigt varandra där ute, vi måste börja med att bli mer samspelta. Det är det som saknas. En hel del har inte lärt sig hur medspelarna rör sig, men det kommer att komma så småningom, säger Mladen Blagojevic.

Det arbetas för fullt i Österlenklubben för att sätta sitt spel så fort det bara går. Men det finns faktorer till varför klubben ännu inte fått till det än.

Jonathan Karlsen jagar en bollförande motståndare.
Jonathan Karlsen jagar en bollförande motståndare.Foto: Moa Dahlin

– Det saknas folk på träningarna – vi är alldeles för få. Därför tar det tid att kunna sätta spelet, när vi inte har manskap på plats. Samtidigt har jag full förståelse till att det finns ett liv utanför fotbollen som heter arbete och familj, berättar Mladen.

Trots att två matcher varit mållösa framåt för Österlen, är Mladen Blagojevic inte orolig över att måltorkan ska fortsätta allt för länge. Han berömmer sina offensiva kvaliteter, och förklarar att flera spelare har stor potential till att göra de där målen som saknas.

Mittfältaren Tibor Cica slängdes in som anfallare med halvtimmen kvar. Han är helt enig i Mladens syn, i vad som krävs för att målen ska komma.

– Hårt arbete på träning är det enda som gäller. Vi har hur många som helst som kan göra mål. Därför känner vi heller ingen oro över att vi inte gjort mål än, säger Tibor Cica.

Wilhelm Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons