Annons

Iransk tv censurerar kvinnlig fotbollsdomare

Fotboll (TT) • Publicerad 17 februari 2019
Domaren Bibiana Steinhaus. Arkivbild.
Domaren Bibiana Steinhaus. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Fotbollsintresserade tv-tittare i Iran fick inte se den tyska Bundesligamatchen mellan Bayern München och Augsburg i fredags. Åsynen av den kvinnliga domaren Bibiana Steinhaus i shorts ansågs för stötande för den iranska tv-publiken och den statliga tv-kanalen Irib ställde in sändningen, rapporterar den tyska tidningen Bild.

I Iran är klädkoden för kvinnliga fotbollsspelare strikt och för mycket bar hud får inte visas. Natalie Amiri, korrespondent i Iran för det tyska tv-bolaget ARD, skriver på Twitter att sändningen i Iran ställdes in i sista minuten. "Vem bär skulden: Så klart. Bibi igen".

Det är inte första gången Bibiana Steinhaus cencureras i iransk tv. Hon blev 2017 historisk som den första kvinna som dömer Bundesligamatcher och utsågs 2018 till en av Tysklands främsta domare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons