Jacobson blir tränare i Tomelilla

Sport Artikeln publicerades

Tomelilla IF förstärker rejält på ledarsidan inför kommande handbollssäsong. Med rutin från spel i tyska bundesliga, elitserien och allsvenskan tar nu 28-årige Anders Jacobson klivet över till tränarsidan och bildar säsongen 2012-13 tränarpar med Stefan Mattisson.

– Jag har alltid haft ett brinnande intresse för handboll och att få testa på rollen som tränare är något som växt fram under senare tid. När sen Tomelilla kontaktade mig kändes föreningens satsning på unga spelare spännande och en perfekt ingång i tränarrollen, säger Anders Jacobson.

Anders inledde sin aktiva karriär i Ystads IF. 2006 skrev han på för IFK Ystad innan han efterföljande säsong blev bundesligaspelare i tyska Melsungen. Efter en säsong återvände han till IFK Ystad. 2009 inledde han sina polisstudier och testade på spel i H 65 Höör, innan det på nytt blev spel i IFK Ystad de två senaste säsongerna.

– Jag har tränat under många kunniga tränare, men den som gjort störst avtryck är, utan tvekan, Krister Lindgren. Från den perioden tänkte jag ta med mig tankar och idéer till Tomelilla IF, berättar Anders Jacobson.

För Tomelilla innebär satsningen på Anders att klubben fortsätter jobba  med att utveckla sitt unga lag.

– Det känns oerhört spännande att få in Anders i ledarstaben. Vi har ju jobbat med interna lösningar de senaste åren, men att vi nu kan komplettera vår egen Stefan Mattisson med en ung men samtidigt erfaren kille som Anders känns oerhört inspirerande, menar Tomelilla IF:s handbollsordförande Johnny Andersson. (YA)