Annons

Janstorp slog bottenlaget

Janstorps damer fick en fin start på höstsäsongen när man besegrade bottenlaget Lunds SK med säkra 5–0. Segern grundlades tidigt då hemmalaget ryckte och ledde med 3–0 efter 20 minuters spel.
Fotboll • Publicerad 22 augusti 2018
Rödklädda Janstorp i en tidigare spelad match.
Rödklädda Janstorp i en tidigare spelad match.Foto: Björn Gustavsson

– Visst var det ett bottenlag men det ska spelas om det också. Vi fick en bra start men blev bekväma som fan efter 3–0, då var matchen död och vi trodde att målen bara skulle fortsätta komma. Men vi repade oss i andra halvlek och spelade bättre då, sa JAIF-tränaren Fredrik Holst, som för en gångs skull hade samtliga spelare tillgängliga.

– Det betyder mycket att ha fullt lag, det hade vi oftast i fjor och jag hoppas att det håller i sig och att vi inte behöver växla för mycket.

Annons

Med två lag strukna från serien och Lunds SK på kvalplats med en ynka poäng kommer JAIF inte att ramla ur, men det är samtidigt också ett för stort glapp upp till topplagen så hösten kommer att vara en promenad i ingenmansland.

– Det är för dåligt att det bara är ett lag som går upp, men vi får sikta in oss på att hamna topp 3–4, sa Holst och plussade för hela kollektivets insats mot Lund.

Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons