Janstorp slog bottenlaget

Fotboll Artikeln publicerades
Rödklädda Janstorp i en tidigare spelad match.
Foto: Björn Gustavsson
Rödklädda Janstorp i en tidigare spelad match.

Janstorps damer fick en fin start på höstsäsongen när man besegrade bottenlaget Lunds SK med säkra 5–0. Segern grundlades tidigt då hemmalaget ryckte och ledde med 3–0 efter 20 minuters spel.

– Visst var det ett bottenlag men det ska spelas om det också. Vi fick en bra start men blev bekväma som fan efter 3–0, då var matchen död och vi trodde att målen bara skulle fortsätta komma. Men vi repade oss i andra halvlek och spelade bättre då, sa JAIF-tränaren Fredrik Holst, som för en gångs skull hade samtliga spelare tillgängliga.

– Det betyder mycket att ha fullt lag, det hade vi oftast i fjor och jag hoppas att det håller i sig och att vi inte behöver växla för mycket.

Med två lag strukna från serien och Lunds SK på kvalplats med en ynka poäng kommer JAIF inte att ramla ur, men det är samtidigt också ett för stort glapp upp till topplagen så hösten kommer att vara en promenad i ingenmansland.

– Det är för dåligt att det bara är ett lag som går upp, men vi får sikta in oss på att hamna topp 3–4, sa Holst och plussade för hela kollektivets insats mot Lund.