Janstorps AIF tog hem YA-cupen

Det blev Janstorps AIF som i sin första YA-cupfinal någonsin på herrsidan fick höja bucklan mot augustihimlen. 3–2 (1–2) skrevs siffrorna till inför 560 åskådare på Granhällan i Rydsgård.
fotboll • Publicerad 15 augusti 2018
Janstorps AIF pallade för favorittrycket mot Sjöbo IF och vann YA-cupfinalen på onsdagskvällen.Foto: Jan Ohlsson

Magnus Bönnemark gav Janstorp ledningen men Sjöbo svarade med att ta sin handikappstraff och sätta den till 1–1 genom Albin Sjöstrand Bjurnemark.

Samma kille gav sedan Sjöbo ledningen på nytt, denna gång efter en ”riktig” straff.

Inför andra halvlek valde Janstorp att flytta upp Patrick Nilsson på topp och det gav önskad effekt omgående. Redan 20 sekunder in i slutakten vinklade Nilsson in kvitteringen.

20 minuter från slutet föll avgörandet när nämnde Patrick Nilsson slog en hörna som Christian Ahlström nickade in till 3–2.

Det här var den 72:a YA-cupfinalen i obruten svit på herrsidan sedan starten 1947.