Annons

Jerry Hallbäck: ”Vi vill bryta barriärer i år”

Ystads IF blev sexa i grundserien förra säsongen och åkte ut i kvartsfinal. I år kommer man inte vara nöjda med samma facit.
– Vi vill bryta barriärer i år, sa Jerry Hallbäck, och tippade YIF på andra plats i årets handbollsliga.
Handboll • Publicerad 3 september 2018
Alexander Borgstedt och Jerry Hallbäck på scenen på upptaktsträffen.
Alexander Borgstedt och Jerry Hallbäck på scenen på upptaktsträffen.Foto: Peter Lindgren

Upptaktsträffen på kasinot i Malmö rullar vidare, och nu har Ystads IF presenterats. De andra handbollsligalagen tippar YIF som trea i serien, men YIF, de vill ännu mer.

– Vi har tippat oss som tvåa och vi vill bryta lite barriärer. Vi har fått in bra spelare som stärker oss i försvars- och målvaktsspelet. Vi gjorde flest mål i fjor men släppte in för många. Förhoppningsvis kommer vi vara starkare bakåt i år, sa Jerry Hallbäck, tränare i YIF.

Annons

Lagkaptenen Alexander Borgstedt fick frågan på om Kim Andersson tar för stor plats i laget. Det tyckte han inte.

– Alla vet vem Kim är, och hur bra han är. Han tar stor plats och ska ta stor plats. Det gäller för oss andra att ta rygg på honom, sa Borgstedt, som dessutom passade på att hylla lagets stortalang, Ludvig Hallbäck.

– Han är en extrem talang, kanske den största jag någonsin spelat med. Det är ingen tvekan om att han går en ljus handbollsframtid till mötes.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons