Jimmy slutade totaltrea under premiärsäsongen

Motor Artikeln publicerades
Jimmy Eriksson gjorde en stark insats i säsongens sista tävling i Barcelona.
Jimmy Eriksson gjorde en stark insats i säsongens sista tävling i Barcelona.

Tomelillas racingförare Jimmy Eriksson slutade precis utanför pallen i den stora säsongsfinalen för Blancpain GT Series i spanska Barcelona. I långloppsserien Endurance Cup blev han totaltrea redan under sin första säsong i GT-bilsracing.

Jimmy Eriksson, tillsammans med HTP Motorsport-kamraterna Maximilian Buhk (Tyskland) och Franck Perera (Frankrike), gick i mål som fyra bland 50 startande ekipage på Circuit de Barcelona-Catalunya på söndagskvällen och tar följaktligen plats som bästa Mercedes-trio i tabellen i världens största GT-mästerskap.

Eriksson, Buhk och Perera kvalade in som fyra till söndagens tretimmarsrace i Spanien, och slutade alltså på samma position efter att länge ha funnits med i kampen om pallen.

– Vi åkte hit till Barcelona med två mål beträffande mästerskapet; dels att bli trea totalt, och dels att bli bästa Mercedes, säger Jimmy Eriksson. Det känns väldigt bra att kunna konstatera att vi har infriat båda de två målen. Vi har haft bra fart i helgen, men drogs in i lite för mycket strul för att på allvar kunna utmana om segern. Vi får ändå med oss ett bra resultat från finalen och jag är glad att ha nått hela vägen till medalj under mitt första år i GT-racing.

Eriksson blir alltså delad trea totalt i Endurance Cup-tabellen, och nia i det övergripande Blancpain GT Series-sammandraget där samtliga säsongens tio race - fem i Endurance Cup och fem i Sprint Cup - ingår.

Lamborghini-förarna Mirko Bortolotti (Italien) och Christian Engelhart (Tyskland) vinner den sammanlagda Blancpain GT Series-titeln, och bärgar tillsammans med Andrea Caldarelli (Italien) också Endurance Cup-guldet.

Jimmy Eriksson har under 2017 - skåningens första säsong i GT-sammanhang - kört hem totalt tre pallplatser och snabbt etablerat sig som ett av toppnamnen i mästerskapet.

- Jag måste säga att GT-racingen har överträffat mina förväntningar, avslutar Eriksson.