Joel Eriksson bäst i VM:s första tidskval – på gamla däck

Formel 3/Macau Artikeln publicerades
Joel Eriksson i Macau.
Foto: Mattias Persson
Joel Eriksson i Macau.

Tomelillapågen Joel Eriksson är på mission i Macau – han ska vinna formel 3-VM. På torsdagen var det skarpt läge för första gången under Macau-veckan då första tidskvalet avgjordes.

Joel Eriksson slutade sjua – men önskade nog att endast de tider som gjordes på gamla däck hade gällt.

Tomelillas motorfantom Joel Eriksson imponerade stort under inledningen av tidskvalet och hade länge de bästa tiderna.

Efter mycket stök och bök och incidenter med bland annat tre rödflaggssituationer valde de flesta att lägga på nya däck. Här presterade de flesta förare sina bästa varvstider men Motopark-föraren Joel Eriksson hamnade i trafik, och hans bästa varv stod att finna från inledningen av kvalet.

Till slut hamnade Joel Eriksson sjua i kvalet (alla sex framförvarande förare gjorde sina bästa tider på nya däck), men indikationerna på att det finns snabbare bilkörning än så i honom finns där.

– Jag hade helt enkelt dålig tajming på de nya däcken och kunde inte förbättra min tid på grund av det, men jag känner mig trygg i att vi har farten. Jag var snabbast på gamla däck, så det är under kontroll, säger Joel till på sin hemsida joeleriksson.com.

Sjundeplatsen i tidskval 1 innebär att han preliminärt startar som nummer sju i lördagens kvalificeringsrace, men den slutgiltiga startordningen spikas först under fredagen, då förarna får en chans att förbättra sina tider i tidskval 2.

Bäst under torsdagen var Joel Erikssons teamkamrat Dan Ticktum.