Annons

Joel Eriksson kör på hemmaplan: ”Bland mina favoriter”

Säsongens enda stadslopp, sommarens stora publikfest, på hemmaplan för BMW: helgens DTM-tävlingar på Norisring blir något alldeles extra. De snabba gatorna i Nürnberg står redo - och Joel Eriksson är laddad för en av årets största höjdpunkter.
Motorsport • Publicerad 21 juni 2018
Joel Eriksson, närmast kameran, ser fram emot helgens race.
Joel Eriksson, närmast kameran, ser fram emot helgens race.Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

– Norisring är en speciell tävling och banan är med där uppe i toppen bland mina absoluta favoriter, säger Joel Eriksson.

– Jag har kört där i Formel 3 de senaste två åren, men det här blir första gången i DTM – som förstås är det riktigt stora. Jag älskar stadsbanor och ser verkligen fram emot det här!

Annons

De korta varvtiderna (DTM-rekordet lyder på 47.846 sekunder, satt av BMW:s Bruno Spengler 2017) innebär att förarna under Norisring-helgen hinner avverka fler varv än på någon annan bana under säsongen, vilket ytterligare vässar nivån i vad som redan är ett av världens mest konkurrenskraftiga mästerskap.

– Det kommer att bli så fruktansvärt tajt i helgen, förutspår Joel Eriksson.

– Är man en halv sekund för långsam i kvalet kommer man att vara sist, så små marginaler är det. Det finns inga utrymmen för misstag – man måste sätta sina varv till hundra procent om det ska räcka i toppen. Det kommer att handla om tusendelar, och det är sådant jag taggas av. Det blir nog väldigt utvecklande att närma sig den gränsen i ett så här tufft och rutinerat motstånd.

Helgens tävlingar är inte bara en stor höjdpunkt för DTM-depån överlag, utan särskilt för BMW. Nürnberg är beläget bara 15 mil från BMW:s huvudsäte i München, och Joel Eriksson – som vid 19 års ålder är den bayerska tillverkarens yngste fabriksförare – hoppas förstås kunna fortsätta på den inslagna väg som sett honom ta poäng vid samtliga tre föregående deltävlingar.

– Det här är en extra viktig tävling för oss, avslutar Eriksson. Vi gör naturligtvis allt vi kan i varje lopp oavsett vart vi tävlar, men det kommer vara mycket folk från fabriken på plats i helgen och självklart vill vi bjuda dem på ett bra resultat. Jag kommer att göra mitt yttersta, som vanligt, och det vore fantastiskt om det skulle räcka lite extra långt just här.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons