Johannes: "Vi håller nollan"

Sport Artikeln publicerades

Kvällens YA-cupfinal kan vara den sista matchen Johannes Hopf gör med Ystads IF på ett bra tag. Runt hörnet väntar ett eventuellt kontrakt med allsvenska Hammarby. Så ingen vill väl mer än Johannes avsluta på ett snyggt sätt i så fall.

– Du kan återkomma i det ärendet om några dagar. Nu vill jag först och främst koncentrera mig på YA-cupfinalen, säger Johannes.

Trots sin ungdom har 21-årige Johannes en del YA-cuprutin att falla tillbaka på. Han vaktade målet för IFK Simrishamn i finalen mot Brantevik 2005 och stod i YIF:s mål i finalen mot Tomelilla i fjor.

Sedan har han även en final i pojkcupen från 2003 när hans Simrishamn mötte Rönne.

Det blev seger i pojkcupfinalen men i de båda seniorfinalerna har det blivit torsk.

– Därför hoppas jag på att vi ska klara av det den här gången. Som jag ser det har vi alla möjligheter om vi bara lyckas vara snabba och kan komma runt på kanterna. Vi har ju spelat bra både i serien och i cupen.

YIF-tränaren Tommy Johnsen pekar ut Johannes som en av nyckelfigurerna i matchen men det håller Johannes själv inte med om.

– Nej, förhoppningsvis får jag ingen nyckelroll. Tanken är ju att vi ska föra matchen och att bollen inte ska vara nere hos mig.Vad är det nu behöver se upp med hos Tomelilla?

– Det är ju ingen hemlighet hur de spelar. En skarvar och en springer. Det gälleratt vi är beredda på det.Vågar du dig på något tips?

– Vi håller nollan i alla fall. Det är solklart. Det är mållöst i paus men sedan vinner vi med 2–0.