Annons

Johans YA-cupkupp: ”Älskar dig, Patrik!”

Det kan ha varit Johan Anderssons kärleksförklaring till sin lagkamrat, Patrik Håkansson, som förde duon till seger i YA-golfens A-klass i finalspelet i foursome. På tionde hålet placerade Johan ett utslag ut i skogsterrängen och gav inte kompisen Patrik något juste läge för inspel. Å andra sidan sa han: ”Jag älskar dig, Patrik!”
Golf • Publicerad 16 september 2018
Johan Andersson och Partrik Håkansson vann YA-golfen i foursome.
Johan Andersson och Partrik Håkansson vann YA-golfen i foursome.

– Foursome är en jobbig spelform då man alltid riskerar att ställa till det för kompisen som ska ta vid med nästa slag. Precis det gjorde jag på det tionde hålet och vad gör man då? Be om ursäkt hjälper ju inte, så i stället klämde jag ur mig ”Jag älskar dig” Patrik”, berättade Johan Andersson i samband med prisutdelningen..

Kärleksförklaringen var precis rätt metod. Patrik svarade nämligen för ett perfekt inspel, vilket räddade duon från ett prekärt läge och som åtta hål senare ledde fram till seger i foursome-spelet i 2018 års YA-golf. Patrik har faktiskt stått som segrare i tidigare YA-tävlingar, men inte i golfsammanhang. Däremot har Patrik ”Palle” Håkansson vunnit YA-cupen i fotboll vid inte mindre än tre tillfällen.

Annons

– Hade YA-cupen i bowling fortfarande spelats så hade jag nog satsat på en Grand Slam, avslöjade Patrik med ett brett leende på läpparna.

Duon spelade genomgående mycket stabilt på sin hemmanläggning. När killarna kom till 16:e hålet infann sig dock en viss nervositet.

– De närmast föregående nio hålen hade vi gått på ett under par och vi förstod att vi måste vara med och fightas om segern. Ska villigt erkänna att det smög sig in ett visst mått av nervositet och vi behövde sju slag innan vi gick på de båda avslutande hålen, sa Johan Andersson som också var en stor talang i fotboll innan knäproblem satte stopp för karriären.

Slutsegrarna kämpade sig, trots motigheterna på det 16:e hålet igenom avslutningen och när samtliga nio lag, i A-klassen, steg in i klubbhuset var segern klar. Det skiljde två slag mellan duon Andersson och Håkansson och närmaste konkurrenterna Magnus Svensson och Martin Thomsen.

Huruvida det blir något mer foursome-spel i YA-cupen i framtiden för segerduon är oklart.

– Det sägs ju att man ska sluta på topp och det måste vi ta under övervägande, sa guldparet med var sitt brett leeende.

I foursome klass B tog paret Ingrid Isaksson och Lars Lindström en säker seger på fina 74 slag.

Mats Hedfors
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons