Josefine Rydle klar för LdB

Sport Artikeln publicerades

Nu är det klart – Köpingebro IF:s talangfulla anfallare, 16-årige Josefine Rydle tar steget över till LdB Malmö.

– Mitt största mål är att komma med i A-laget och spela i allsvenskan men jag hoppas också att få komma med i landslaget. Men nu inledningsvis ska jag träna med deras akademi, säger Josefine som spelade sin sista match för Köpingebro i helgen då töserna vann en turnering i Råå.

– Det kändes illa. Men jag har varit i Köpingebro i tio år och detta blir mitt första klubbyte, säger Josefine som har dubbla känslor inför klubbskiftet. Samtidigt som hon är jätteglad över chansen att få spela med LdB tycker hon det är tråkigt att lämna sina gamla klubbkompisar.

Josefine går första året på gymnasiet i Ystad men byter till idrottsprogrammet på privatskolan Procivitas till våren.

– Jag har slutat träna med Köpingebro och tränar själv nu fram till den 14 december då träningen börjar igen i Malmö efter ett uppehåll.

Men Josefine går således inte direkt in i A-lagstruppen.

– Klubben hade tidigare ett farmarlag i tvåan men det är nedlagt nu och i stället har klubben en akademi med åtta tjejer där jag ingår. Vi kommer att ha egna träningar och egen tränare men ska också få möjlighet att träna med A-laget. Vi i akademin ska spela för LB07 i division 2 men jag ska samtidigt också spela i LdB:s juniorlag, säger Josefine.

Än så länge ska Josefin bo kvar i Ystad för att pendla till träning och studier i Malmö.