Annons

JSM-guld till Elias Andersson

Det blev två medaljer för de lokala brottarna när JSM avgjordes i Vinslöv under lördagen. Elias Andersson från Marsvinsholms IF fick stiga högst upp på prispallen efter att han i överlägsen stil tagit hem 67–kilosklassen. På damsidan tog Skurups Bianca Kristensson silver i 72–kilosklassen.
Brottning • Publicerad 18 mars 2018 • Uppdaterad 19 mars 2018
Elias Andersson fick ställa sig högst upp på pallen i 67–kilosklassen under JSM.
Elias Andersson fick ställa sig högst upp på pallen i 67–kilosklassen under JSM.

– Fan vad gött! Jag är riktigt nöjd med dagen. Jag fick en bra start och sen kände jag mig bara starkare och starkare efter varje match. I finalen hade jag och tränaren gjort upp en bra plan där jag skulle cirkulera och hålla honom borta från den röda linjen, sa Elias Andersson.

Taktiken föll väl ut. I finalen besegrade Elias Erik Soini från Västerås och vann efter teknisk överlägsenhet. Andersson gick totalt fem matcher under dagen där han bara gav ifrån sig en poäng, i poolfinalen mot Klippans Erik Persson. Just den poängförlusten var den enda smolken i Elias guldbägare.

Annons

– Ja. Det är klart att det känns lite tråkigt att jag släppte en poäng. Men jag är såklart jättenöjd ändå. Släkten var uppe och stöttade mig och det var kul att kunna fira med dem och grabbarna efteråt, sa guldmedaljören.

På herrsidan var Elias den enda av de lokala brottarna som tog medalj. Men på damsidan blev det silver för Skurups SK:s Bianca Kristensson i 72–kilosklassen. Bianca vann sin första match mot Micaela Larsson, men i finalen var Skurupsbrottaren chanslös mot HBG Wrestling Teams Julia Aldén.

Ellen Kirchner var Skurups SK:s andra representant på damsidan. Ellen hade dock inte dagen utan föll i alla sina tre matcher i 59–kilosklassen.

Niclas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons