Annons

Kaotiska scener utspelade sig i bottenmötet

Skador, tuffa dueller och nästintill slagsmål utspelade sig på Banvallen, då Glemmingebro och Onslunda möttes, på torsdagskvällen. Glemmingebros tränare Stefan Mattisson var inte nöjd över motståndets uppträdande på fotbollsplanen efter 0–2-nederlaget.
fotboll • Publicerad 7 juni 2018
Det var stundtals hårda tag i bottenmötet mellan Onslunda (i blått) och Glemmingebro. Förstnämnda lag vann med 2–0 men fick mycket kritik från Glemmingebrohåll.
Det var stundtals hårda tag i bottenmötet mellan Onslunda (i blått) och Glemmingebro. Förstnämnda lag vann med 2–0 men fick mycket kritik från Glemmingebrohåll.Foto: Sprisse Nilsson

Det finns toppmöten – och så finns det bottenmöten. Det senare är kanske inte lika fascinerande som det förstnämnda. Men i division 7 är det. Här slåss lagen bokstavligen – med näbbar och klor, för att inte råka vara det lag som är sist i lägsta serien.

– För mig är det ofattbart. De spelar inte fotboll, utan de kommer hit för att skada våra spelare. Deras sätt att uppträda här i dag tar bort glädjen från fotbollen, säger Stefan Mattisson.

Banvallen i Glemmingebro var skådeplats när sydöstra Skånes på pappret sämsta lag gjorde upp på torsdagskvällen.
Banvallen i Glemmingebro var skådeplats när sydöstra Skånes på pappret sämsta lag gjorde upp på torsdagskvällen.
Annons

Stefan Mattisson var uppgiven efter matchen. Han syftade på sin besvikelse över Onslundas uppträdande. Inte minst efter de dueller där dess spelare gått in med dobbarna före med full kraft, utan att gå på boll. I en av duellerna gick det så illa att Glemmingebros Anders Åkesson fick kliva av.

– Anders har nog gjort sitt i år. Det såg riktigt illa ut med hans knä. Jag blir verkligen förvånad om han spelar fler matcher den här säsongen, berättar Glemmingebrotränaren.

De hårda duellerna på plan, var dock ”förståeliga”, enligt Onslundatränaren, Martin Kure. Han menade på att det var spelarna i Glemmingebro som själva sökte bråk.

– Deras spelare går runt och sparkas, och knuffas. Klart att det triggar mina killar. Jag vill dock klargöra att jag tog ut mina spelare när de var för heta, för att lugna ner dem, säger Martin Kure.

En och annan svettig räddning bjöds det på mellan Glemmingebro och Onslunda.
En och annan svettig räddning bjöds det på mellan Glemmingebro och Onslunda.

Sett till matchen var det ett lag som spelade fotboll, och ett annat som mest tjongade, det var tränarna delvis överens om. Åtminstone Stefan Mattisson, som ansåg att motståndet spelade ”tråkig fotboll”.

– De tjongar bara, medan vi verkligen spelar fotboll. Det är så tråkigt att se att de inte ens har fem passningar inom laget under hela matchen, menar Stefan Mattisson.

Hemmatränaren fick delvis medhåll från kollegan, Martin Kure. Onslundatränaren menade att det var lagets enda chans till att kunna spela fotboll på det ”dåliga underlaget”. Men han lägger snabbt till:

– Stundtals spelar vi ganska bra fotboll. Vi får igång det spel som vi vill spela, och det börjar se bra ut, förklarar Martin Kure.

Nu går de båda lagen på en välbehövlig ledighet. Först den 21 juni spelar Onslunda borta mot Lilla Beddinge. Glemmingebro möter samma lag redan i nästa match, vilket är nästa torsdag.

Wilhelm Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons