Kim Andersson förlänger med YIF: ”Alla i ligan vill ha en spelare som Kim”

Handboll Artikeln publicerades

Precis som YA-sporten nyligen spekulerat i, kommer handbollsstjärnan Kim Andersson att spela vidare i Ystads IF. På onsdagen bekräftade YIF i ett pressmeddelande att Kim förlänger sitt kontrakt med ytterligare två år.

Än så länge har 36-åringen inga tankar på att lägga av med handbollen. Karriären ser ut att hålla i sig i åtminstone två år till, det står klart efter att högernian förlängt kontraktet med Ystads IF till och med säsongen 2021.

– Jag är oerhört glad och även stolt att Kim fortsätter spela för YIF kommande två år. Alla lag i ligan vill ha en spelare som Kim. Ja, även lagen i Europa skulle nog vilja ha hans signatur som innefattar proffsighet och en oerhörd handbollskompetens, säger sportsligt ansvarige Marcus Lindgren.

– Självklart är vi glada för alla våra spelare men just nu levererar Kim på allra hösta nivå och då känns det såklart extra kul att ha detta klart.

”Kim har gjort sin bästa höstsäsong hittills sen han kom hem”

Tränare Jerry Hallbäck tycker att Kim Andersson har levererat på topp – i alla delar av spelet – sedan återkomsten till Ystad.

– Att Kim Andersson skriver på för två nya säsonger betyder jättemycket. Kim har gjort sin bästa höstsäsong hittills sen han kom hem, han levererar mål och assist samt är oerhört nyttig även i defensiven, säger Hallbäck.

– Men det som är mest spännande med Kim är att se och uppleva hans driv och proffsighet som handbollsspelare. Här har många av de yngre mycket att ta lärdom av och jag ser tydligt att det gör avtryck.