Annons

Kim kvar i landslaget – spelar dubbelmöte med Norge

Det blir en blågul fortsättning för YIF-stjärnan Kim Andersson. Efter VM-turneringen i Danmark i januari har Kim nu tagits ut i den landslagstrupp som spelar dubbellandskamp mot Norge i april.
Handboll • Publicerad 12 mars 2019
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Många blev överraskad över att Kim Andersson, som slutat i landslaget vid flera tillfällen, valde att acceptera uttagningen till VM-turneringen i januari. Många befarade dock att det handlade om ett gästspel i landslaget från 37-åringens sida.

Men så är det alltså inte.

Annons

Kim Andersson kommer att vara med i dubbelmötet med VM-tvåan Norge i april. Med i den trupp som förbundskapten Kristján Andrésson presenterade på tisdagen är även Jim Gottfridsson, som därmed gör comeback i landslaget. Jim fick ju avsluta VM-turneringen i förtid efter en vadskada i det inledande gruppspelet. Däremot saknas två andra Ystadskillar, Niclas Ekberg och Lukas Nilsson, som båda kommer att spela finalspel för THW Kiel i den tyska cupen samtidigt.

Kim Andersson efter matchen mot Egypten i Royal Arena i Köpenhamn
Kim Andersson efter matchen mot Egypten i Royal Arena i KöpenhamnFoto: Fredrik Sandberg/TT

En del hade kanske hoppats på att Ludvig Hallbäck skulle få chansen i A-landslaget men förbundskapten Kristján Andrésson har hittat en annan debutant på positionen mittnio. Nämligen Lugis Alfred Jönsson, som är två år äldre än Hallbäck.

Men Alfred är inte den enda debutanten. Ytterligare tre nya spelare finns med i truppen; två debutanter på högersex i form av IFK Kristianstads Valter Chrintz och Skanderborgs Jonas Samuelsson samt IFK Skövdes Jack Thurin på högernio.

– Alfred är född 1998, Jack 1999 och Valter 2000 och har alla tre potential att bli viktiga landslagsspelare i framtiden. De har alla presterat på en hög nivå under relativt lång tid i Handbollsligan och det ska bli kul att se dem i a-landslaget och ge dem en chans att utvecklas ytterligare. Jonas är lite äldre (född 1991), men har gjort det väldigt bra både i danska ligan och i samlingar och matcher med ligalandslaget, säger Andrésson till förbundets hemsida.

Första svenska spelaren i A-landslaget som är född på 2000-talet blev alltså inte YIF:s Ludvig Hallbäck, utan IFK Kristianstads Valter Chrintz.

– Jag är så klart extremt glad och tacksam över chansen jag får och att Kristján tror på mig. Jag blev lite chockad och blev lite tårögd också. Det har alltid varit en dröm att få spela i a-landslaget och jag har alltid kollat på alla matcher och själv velat stå där som vinnare en dag, säger 18-åringen som fostrats i Åhus.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons