Kim tillbaka – då vände YIF: ”Vill bidra så mycket jag kan”

Ett OV Helsingborg med tolv raka förluster mot ett YIF med bara två segrar på de sju senaste matcherna. Det var två formsvaga lag som möttes och det var jumbon OV som ledde i halvtid, 15–14.
Kanske var det comebackande Kim Anderssons blotta närvaro som gjorde att YIF kunde rida ut stormen och vinna med 31–25.
Handboll/Helsingborg • Publicerad 22 februari 2018

Första halvlek var jämn rakt igenom, och inget av lagen ledde med mer än ett mål. De första 20 minuterna av matchen var det OV i förarsätet, men YIF tog över i slutskedet av halvleken. Ändå var det OV som fick sista ordet i halvleken med 15–14-målet.

I YIF var Kim Andersson tillbaka i spel efter skadefrånvaron, men han spelade nästan uteslutande bakåt i den första halvleken.

– Jag hoppas kunna bidra med så mycket jag kan, sa Kim Andersson precis innan matchen, till Cmore.

YIF lirade 5–1-försvar med antingen Anton Hallbäck eller lillebror Ludvig Hallbäck som spets. Detta fungerade i perioder. Måns Landgren inledde i mål, men efter bara tre räddningar på 13 skott kom Anders Persson in.

I halvtid konstaterade Ludvig Hallbäck att defensiven läckte.

– Vi jobbar på, men vi släpper för många mål. Vi måste jobba på bakåt i andra halvlek och få lite räddningar och enkla mål, sa Hallbäck till Cmore.

Ludvig Hallbäck var YIF:s främste spelare i första halvlek med kluriga inspel och fyra egna mål. Även linjespelaren Carl Löfström var lyckosam i första halvlek, också han med fyra mål. Kim Andersson levererade ett antal patenterade blindpass till sina medspelare. Men bäst var ändå Ludvig Hallbäck i den första halvleken.

– Jag gjorde nåt misstag för mycket, men på det hela taget var det klart godkänt för min del, sa Ludvig Hallbäck i halvtid.

Bakåt hade YIF stora problem med Linus Nilsson. OV:s hårtskjutande vänsternia gjorde fem mål i första halvlek.

OV inledde andra halvlek bäst, men en skön liten målorgie av Carl Löfström ändrade på styrkeförhållandena. Han gjorde tre raka YIF-mål och gästerna tog täten med 18–17.

YIF skäpte försvarsspelet och Anders Persson provade allt mer på att imitera en vägg i gästernas kasse. Detta ledde till att YIF drog ifrån till 22–19 med kvarten kvar.

OV gav inte upp, men YIF höll ledningen med ett par, tre mål. Ett par viktiga räddningar av Anders Persson gjorde läget än svårare för hemmalaget. Kim Andersson mål fram till 28–24 med fyra minuter kvar att spela kändes helt avgörande.