Peder blir ankare i VM-laget – men med vilken häst?

Ridsport Artikeln publicerades

Peder Fredricson får chansen att ta sin tredje raka individuella mästerskapsmedalj. Han är uttagen till ryttar-VM i september – men det finns frågetecken för hans stjärnhäst All In och just nu har världstvåan från Österlen tre hästar som är högaktuella.

När den svenska truppen till ryttar-VM i amerikanska Tryon presenterades så var, föga förvånande, tvåfaldige Jerringpristagaren Peder Fredricson ett av namnen. Peder, som också är regerande Europamästare.

Om Fredricson också får med sig sin stjärnhäst All In är dock osäkert.

– Han har tre hästar att välja på. Det är ett litet lyxproblem för mig, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, som sätter 10 september som deadline för hästvalet.

Den tolvåriga valacken, som var med och hoppade hem EM-guldet förra året, har tampats med skador och gjorde comeback så sent som förra månaden.

– Han har gjort tre tävlingar så här långt och gjort det bra. Jag räknar med att låta honom få två tävlingar till för att komma i gång, sedan är det dags att testa honom och låta honom gå två-tre tävlingar fullt ut för att kunna avgöra om han är rätt häst att åka till VM, sade Fredricson tidigare till Dagens Nyheter om All Ins VM-deltagande.

Med sig på hoppsidan får han Henrik von Eckermann (Toveks Mary Lou), Malin Baryard-Johnsson (Indiana) och Fredrik Jönsson (Cold Play). Även en reserv ska tas ut. Rolf-Göran Bengtsson nämns som ett alternativ.

Douglas Lindelöw och Zacramento är alltså inte med.

– Hästägaren ställer inte hästen till förfogande för mästerskap, säger Ankarcrona.

De övriga tre ryttarna i det svenska hopplaget blir Malin Baryard, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson. Ytterligare en femte ryttare kommer att bli uttagen som reserv och här är två lokala ryttare aktuella. Nämligen Stephanie Holmén, som tävlar för Österlens RK, och Irma Karlsson, som är verksam vid Överdskloster.

Foto: Andreas Hillergren

 

 H&M Christian K
Foto: Andreas Hillergren
H&M Christian K
Hansson WL
Foto: Christophe Ena
Hansson WL
 H&M All In
Foto: Pontus Lundahl/TT
H&M All In