Annons

Klart: Emil Hansson till IFK Ystad – debuterar på tisdag!

Emil Hansson, 22, återvänder till Ystadshandbollen. Men inte till Ystads IF utan till IFK Ystad. Med omedelbar verkan lämnar han IFK Kristianstad.
– Han tränar med IFK Ystad i dag och är vår spelare även över nästa säsong, säger Anders Hassel i IFK:s styrelse.
Handboll • Publicerad 4 november 2019
Emil Hansson - lämnar IFK Kristianstad.
Emil Hansson - lämnar IFK Kristianstad.Foto: Bosse Nilsson

Emil Hansson, supertalangen som kom fram i Ystads IF, har haft svårt att ta en plats i IFK Kristianstad under säsongen. Nu lämnar han klubben mitt under säsongen och går i stället till IFK Ystad. Därmed återförenas han med sin storebror Oscar, som spelar i laget.

Ryktet om Emils övergång florerade under måndagen. Strax efter lunch kom bekräftelsen från IFK Ystad.

Annons

– Han har nyss skrivit på för oss och kommer att träna på måndagen. Han är klar redan till matchen mot Varberg på tisdag, säger Anders Hassel i IFK:s styrelse.

– Emil fick lite speltid i Kristianstad och ville lämna klubben. Det är själva grunden. Sedan är vi glada över att vi lyckades komma fram till den här uppgörelsen med Kristianstad och med Emil.

Hassel är inte bara styrelsemedlem utan även en stor sponsor till IFK Ystad. Han säger att klubben i fortsättningen kommer att prioritera spelare från Ystad.

– Det är inte bara Emil Hansson, utan vi har bevakning på fler Ystadsspelare som spelar i andra klubbar. IFK:s dörr står öppen för dem.

IFK Kristianstad har sedan tidigare värvat Gregor Ocvirk på Hanssons position.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons