Annons

Krajnc om Badou Jacks insats: "Borde ha gasat tidigare"

Boxningsexperten Armand Krajnc är imponerad av Badou Jacks insats i titelmatchen mot kanadensaren Adonis Stevenson och anser att en seger för Jack var inom räckhåll.
– Hade matchen pågått lite längre tror jag att Jack hade vunnit, säger han till TT.
Boxning • Publicerad 20 maj 2018
Badou Jack borde ha vågat gå på offensiven tidigare i titelmatchen mot Adonis Stevenson, anser boxningsexperten Armand Krajnc.
Badou Jack borde ha vågat gå på offensiven tidigare i titelmatchen mot Adonis Stevenson, anser boxningsexperten Armand Krajnc.Foto: Frank Gunn

Efter tolv ronders boxning slutade matchen i ett antiklimax för Badou Jack: oavgjort, och inget titelbälte.

Men det var inte mycket till som krävdes för en seger för svensken, anser Armand Krajnc, före detta proffsboxare och kampsportsexpert i SVT.

Annons

– Det var en bra och jämn match med fin boxning. Badou Jack hade tålamod men borde ha gasat lite tidigare och vågat sig på fler slagserier, säger han.

Armand Krajnc.
Armand Krajnc.Foto: Mark Hanlon

Krajnc beskriver matchen som "jojo-boxning", med två kämpar som turades om att ta initiativet. Sent i drabbningen, i rond elva, lyckades Stevenson uppbåda extra krafter och gick till full attack.

Avgörande, enligt Krajnc.

– Där pressade han Jack rejält, och utan den satsningen tror jag att Stevenson hade förlorat.

Stevenson hade svårt att stå på benen i slutet av tolfte ronden när Badou Jack gick till attack med en slagserie, men han räddades av klockan och är fortsatt WBC-mästare i lätt tungvikt.

– Så är det i boxning. Man ska helst vinna stort. Det är en individuell bedömning, och om du inte har övertygat helt och hållet – och när mästaren redan har bältet – blir det så här, säger Krajnc.

Patrick Stanelius/TT

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons