Krajnc taggad till tänderna

Ystad Artikeln publicerades
Armand Krajnc är ständigt laddad när det vankas tävling. ”Min djuriska instinkt är alltid på topp”, säger han.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Armand Krajnc är ständigt laddad när det vankas tävling. ”Min djuriska instinkt är alltid på topp”, säger han.

Boxningsprofilen Armand Krajnc är tillbaka i SVT:s ”Mästarnas mästare”. Under denna specialsäsong ska den bästa idrotten koras, inte den bästa idrottaren. Upplägget gjorde Krajnc aningen kluven inför själva tävlingsmomentet, men hans glöd var lika påtaglig som alltid. ”När det är tävling, då är det hunting som gäller. I‘m gonna get you”, säger han med ett skratt.

2010 vann Armand Krajnc ”Mästarnas mästare”. Men han är alltså inte med i år för att försvara sin titel, utan mer för att försvara sin idrottskategori, vilket han gör tillsammans med brottarna Thomas Johansson och Sara Dikanda Eriksson under namnet Kraftlaget.

De möter storheter som Ingemar Stenmark och Magdalena Forsberg i Skidlaget, Emma Igelström och Louise Karlsson i Simlaget, eller Kennet Andersson i Boll-laget och Peter Forsberg i Skridskolaget.

Med andra ord: Svår konkurrens tävlingsmässigt och mycket att rikta nyfikenheten mot på det personliga planet.

– Tävlandet är ju bara en del av programmet. 80 procent handlar ju om att gå på djupet hos personerna och att gå bakom kulisserna. Det var väldigt skön stämning den här gången. Inte så anspänt eftersom vi som tävlade hade varit med förut, säger Armand Krajnc.

Det är som individuell idrottare Krajnc har gjort sig ett världsnamn och det är där han ser sina största styrkor. Och han medger att lagidrott inte vore hans val om individuell idrott fanns med bland valen.

– Jag vill kunna påverka mina misstag så jag är nog mer för individuell idrott, men jag har spelat fotboll i många år också och jag trivdes med det med. Men det är lite så att om jag passar till en spelare och den sedan missar så tänker inte jag, åh vad synd. Jag blir ju vansinnig för jag vill ju att det ska bli mål, säger Armand Krajnc.

Å andra sidan:

– Men i programmet nu så var vi ju tre i laget och när man vinner något tillsammans så blir det ju tredubbel glädje.

Hur det går i programmet avslöjar givetvis inte Armand Krajnc på förhand. Men årets säsong som rullar i gång i SVT i början av mars innehåller som bekant inte bara idrott och tävlingsmoment.

– Det snackas mycket kan jag säga. Det är mycket upp och ner och det återstår att se hur de har klippt ihop det hela.

Är du nervös för hur SVT har klippt programmet?

– Absolut är jag nervös för det. Jag har bara sett en trailer hittills så det blir spännande att se vad som väntar.