Landslaget nästa för MFF-Casper – har provtränat med Premier League-klubb

Nybrostrand Artikeln publicerades
Det händer mycket för snart 15-årige Nybrostrandskillen Casper Nilsson. Han har flyttats upp i Malmö FF:S U17-lag, har nyligen tränat med PL-klubben Brighton (vars kläder han bär på bilden) och han ska snart på sitt första landslagsläger.
Det händer mycket för snart 15-årige Nybrostrandskillen Casper Nilsson. Han har flyttats upp i Malmö FF:S U17-lag, har nyligen tränat med PL-klubben Brighton (vars kläder han bär på bilden) och han ska snart på sitt första landslagsläger.

Det händer saker kring fotbollslöftet Casper Nilsson, snart 15, från Nybrostrand. Det händer till och med många och högtflygande saker. En av dem: Han ska snart på läger med U17-landslaget på Bosön. ”Det är väldigt stort och en stor ära”, säger han.

Han började sin fotbollsbana i Öja FF och tog sig sedan vidare till Ystads IF. De senaste tre åren har han tillhört Malmö FF-akademin och han pendlar närmast dagligen från Nybrostrand till Malmö för att leva sin dröm och nå sina mål.

– Det har hänt mycket i år och det är väldigt roligt. Det gör att man blir extra peppad att gå upp klockan 6 varje morgon för att åka till Malmö. Jag är hemma ungefär 19–19.30 på kvällen, säger Casper Nilsson.

Han har en stor dos övertygelse i tonfallet när han svarar ja på frågan om det är värt det. Och han har en del sköna erfarenheter att luta sig mot också när han besvarar samma fråga.

Han fyller alltså snart 15 år men har redan flyttats upp till Malmö FF:s U17-lag. Och under höstlovet nyligen fick han, med hjälp av sin nye agent, chansen att träna med Premier League-laget Brightons U18-lag.

– Det var lite skillnad på storlek mellan dem och mig, men jag kom in i det mer och mer under veckan. Det gick väldigt bra för mig där, jag fick mycket beröm och de sa att de ville att jag skulle komma tillbaka och träna med dem, säger Casper Nilsson, som även medverkade i en match mot Aston Villa.

Och som om det inte vore nog ska han alltså snart få kliva in i landslagssfären tillsammans med 65 andra talanger i U17-landslaget, en grupp som successivt ska gallras till en matchtrupp inför vårens landskamper.

– Det är stort att få representera sitt land och jag ser fram emot chansen att visa upp mig. Jag tror att jag har ganska bra chans att gå vidare, jag har fått mycket beröm det senaste året. Det vore en dröm att komma med i truppen sedan.

Han beskriver sig själv som en löpstark, snabb, explosiv och modern ytterback och har Real Madrid-brassen Marcelo som förebild. I framtiden vill han gärna ta chansen och spela i ett utländskt klubblag men just nu trivs han ypperligt i Malmö FF, som också är hans favoritlag i Sverige (annars är det FC Barcelona).

Den 26 november, vilket är samma dag som han fyller 15 år, inleds lägret på Bosön.

– Det är en perfekt födelsedagspresent.

Vad hans mamma och pappa tycker om att han reser i väg på sin födelsedag framgår inte under intervjun. Å andra sidan kan de värmas av den tacksamhet han riktar mot dem när han pratar om sin ännu unga fotbollskarriär.

– Mina föräldrar har hjälpt mig väldigt mycket och det betyder mycket. Det gör att jag orkar kämpa vidare. De brukar titta på nästan alla mina matcher.

Fakta

Casper Nilsson

Ålder: 14, fyller snart 15.

Bor: Nybrostrand.

Idrott: Fotboll.

Klubb: Malmö FF.

Tidigare klubbar: Öja FF och Ystads IF.

Position: Ytterback.

Familj: Pappa Patrik, mamma Camilla och lillasyster Filippa (ytterback i FC Rosengård).

Aktuell: Är uttagen till U17-landslagets läger på Bosön 26–29 november.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.