Annons

Lindén lämnar Ystad

En av Ystads största handbollsprofiler lämnar staden. Magnus Lindén har bestämt sig för att flytta till Kungsbacka och avslutar därmed sina åtaganden i Ystads IF.
Sport • Publicerad 20 maj 2010
Magnus Lindén väljer att lägga ner sin elitsatsning. Efter två års kamp för att komma tillbaka efter korsbandsskadan lämnar han nu Ystads IF. Bild: Ronney Lantz
Magnus Lindén väljer att lägga ner sin elitsatsning. Efter två års kamp för att komma tillbaka efter korsbandsskadan lämnar han nu Ystads IF. Bild: Ronney LantzFoto: 

Magnus Lindéns tid i Ystads IF har varit minst sagt skiftande. Som spelare var han en stor tillgång och en av de främsta på sin position i elitserien. Men mycket av det som Magnus har uträttat på planen överskuggas av den korsbandsskada som drabbade honom i SM-slutspelet mot Redbergslid 2007.

Magnus gjorde flera tappra försök att komma tillbaka till elithandbollen, men drabbades alltid av bakslag. Inför förra säsongen tog han beslutet att avsluta sin aktiva karriär och i stället satsa på studier och en egen verksamhet som osteopat. Parallellt med detta har han varit tränare för Ystads IF:s juniorlag.

Annons

Magnus har alltid uttryckt beundran över Ystads IF:s organisation och handbollskultur. Han har stortrivts i staden. Beslutet att flytta var inte enkelt.

– Nej, det har varit många grubblerier. Men i Kungsbacka har jag har erbjudits ett arbete som det bara inte går att tacka nej till. Jag kommer att ta ett sabbatsår från handbollen och satsa på den civila biten, säger Magnus.

Han har blivit erbjuden att ingå i YIF:s ledarteam för elitlaget. Men Magnus tackade nej.

– Det var mycket smickrande och inget lätt beslut att ta. Men jag är en mycket engagerad människa och känner att jag måste kunna satsa hundra procent på det jag gör. Just nu är det en del annat i mitt som kräver ett stort engagemang. Men jag kommer säkerligen att komma tillbaka till handbollen på ett eller annat sätt, det är en sport som jag verkligen älskar. Magnus Lindén har redan fått förfrågningar av Göteborgs nya elitlag Aranäs, som har sin bas i just Kungsbacka. Mycket talar för att det är i just Aranäs som Magnus Lindén i framtiden kommer att återuppta sin ledarkarriär.

– Det kan mycket väl bli så, Aranäs har kontaktat mig. Men det kommande året blir det en civil satsning.

Med sig till Kungsbacka följer även flickvännen från Ystad, Elin Jeppsson, som är framgångsrik inom hästsporten (dressyr). Det är med vedmod han lämnar Ystad.

– Det har varit en härlig tid i Ystad, jag har fått vänner för livet här nere. Min tanke var egentligen att stanna, men jobbet ostepoat gick det inte att tacka nej till, säger han.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons