Landgren efter IFK-skrällen: ”Glädjen är enorm!”

IFK Ystad ställde till med en stor skräll i ”bortamatchen” mot Ystads IF. IFK förde matchen från start till slut och vann fullt välförtjänt med 28-24 (13-10) inför 2 422 åskådare. IFK Ystad har därmed gått upp i tillfällig serieledning!
Handboll • Publicerad 13 september 2019

IFK Ystad vann främst genom en otroligt stark försvars- och målvaktsinsats. Måns Landgren gjorde en hel del ”omöjliga” räddningar och framåt hade Jonathan Mollerup och Johan Nilsson stor lycka med sitt distansskytte.

I YIF gjorde målvakten Erik Hvenfelt, som ersatte Anders Persson, en jättematch - men det var förgäves. YIF kom inte ut tillräckligt på de heta IFK-skyttarna utan stod alltför passiva kvar på sexmeterslinjen.

Måns Landgren gratuleras av en glad lagkompis i IFK Ystad.
Måns Landgren gratuleras av en glad lagkompis i IFK Ystad.Foto: Malin Palm

Måns Landgren var ibland tredjevalet som målvakt i YIF förra säsongen. Nu sänkte han sin förra klubb.

– Glädjen är enorm. Jag är jätteglad att vi kan vinna, jublar han.

Som sig bör blev det en rivstart på derbyt mellan Ystads IF och IFK Ystad. Lagen följdes åt till 2-2, men sen spikade IFK–målvakten Måns Landgren igen fullständigt. IFK drog ifrån och ledde som mest med 9–5. YIF:s svar på detta blev bland annat att byta in Erik Hvenfelt, då Anders Persson inte hade sin dag i YIF-målet.

Erik ville då inte vara sämre än sin målvaktspartner i U21–landslaget, och tidigare lagkamrat, Måns Landgren. Hvenfelt fick ner IFK:s skyttar på jorden och efter att YIF plockat in tre mål valde Sebastian Seifert att slänga in time out-kortet. De rödklädda hämtade sig på nytt och drog ifrån till halvtidsledning med 13-10.

Den äckligt höga målvaktsnivån bedarrades något i den andra halvleken. Känslan var att YIF fick kriga hårdare för sina mål, medan IFK fick flera snabba från Johan Nilssons skytte. Trots det var det jämnt hela vägen. YIF släppte aldrig IFK målmässigt längre fram än att laget kunde hämta in avståndet på några anfall.

Efter 18 minuter in i andra var hemmalaget ikapp för första gången sen 10-1 i första halvlek. Extra mycket sved det för IFK då det var Henrik Knudsen som satte kvitteringsbollen till 20-20. Närmre än så skulle dock inte YIF komma.

När IFK:s främste spelare framåt, Johan Nilsson, satte 26-23 var matchen avgjord. Till slut blev det en skrällseger för IFK Ystad med 28-24.