Annons

Lokala brottare insnöade i Sundsvall: ”Mer tid till att fira!”

En sydöstskånsk brottartrupp på 14 personer sitter insnöade i Sundsvall. I helgen tog brottarna inte mindre än tre SM-medaljer, men någon hemresa blev det inte på grund av snöstormen. ”I stället fick killarna fira sina medaljer några timmar extra. Det var de väl värda”, säger ledaren Patrik Martinsson.
Brottning • Publicerad 4 februari 2019
I Sundsvall har skolor stängts och tåg och flyg ställts in på grund av snö och blåst. Något som drabbat åtskilliga SM-deltagare.
I Sundsvall har skolor stängts och tåg och flyg ställts in på grund av snö och blåst. Något som drabbat åtskilliga SM-deltagare.

På söndagen avgjordes brottningens medaljmatcher i SM-staden Sundsvall. Som YA-sporten tidigare rapporterat blev det flera sydöstskånska medaljer, men en tuffare motståndare var snöovädret som i helgen lamslog stora delar av landet.

Brottarna och dess ”svans” skulle redan på söndagen ha tagit tåget till Stockholm för vidare hemfärd med flyg till Skåne.

Annons

Men tågen var inställda och brottartruppen fick tillbringa ytterligare en natt på hotellet.

– Tågen kunde inte rulla i det här vädret. Som tur var kunde vi sova en natt till på hotellet och nu på förmiddagen gör vi ett nytt försök att ta oss hem. Men den här gången blir det inte flyg från Stockholm, utan nu är tanken att vi ska åka tåg hela vägen hem till Skåne, säger Patrik Martinsson, känd brottningsledare från BK Pan.

På söndagen tog Simon Erlandsson, BK Pan, guld, medan klubbkompisen Christoffer Svensson tog silver och Marsvinsholms Baber Ali tog brons. I stället för att sätta sig på tåget blev det lite mer tid för firande i Sundsvall.

– Ja, de var ut lite längre och det är dem väl förunnat. De har varit väldigt fokuserade på SM under en längre tid och gjorde verkligen starka insatser, säger Patrik Martinsson.

Går allt som planerat och vädergudarna vill kommer den sydöstskånska truppen att komma hem på måndagskvällen.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons