Lokalt lag i Skånecupenfinal: ”Ganska sällsynt”

Futsal/Tomelilla Artikeln publicerades
TIF:s finallag i Skånecupen.
TIF:s finallag i Skånecupen.

Skånecupen är jätteturneringen i futsal som avgörs varje jullov.

Tomelilla IF:s 04:or är ett av lagen som tagit sig till final.

– Jag har försökt kolla historik, och jag tror att det här är ganska sällsynt, säger Michael Högström, tränare för laget.

I Skånecupen i futsal deltar alla de duktiga lagen från Malmöregionen. Det är således ingen smal sak för en liten klubb från Österlen att gå så långt som till en final i A-slutspelet. Ändå är det precis vad Tomelilla IF:s P04:or gjort.

– Jag har försökt kolla historiken i turneringen för att se hur vanligt det är. Känslan är att det är ganska sällsynt, säger Michael Högström, tränare för TIF:s 04:or.

Man inledde gruppspelet med att slå LB07 Vit i en tuff match med 3–2, spelade sedan 1–1 i det som visade sig vara en gruppfinal mot BK Olympic Grön, för att avrunda gruppspelet med lite behagligare 4–0 mot FC Trelleborg Vit.

– Det har varit tuffa matcher hela tiden, men vi har haft stolpe in, säger ”Micke”, som dock varit helt på det klara med att man förfogar över ett lag späckat med talang.

– Absolut. För tre år sedan möttes TIF:s och Lunnarps BK:s 04:or i finalen av Kristianstad Arena Cup. Det är en cup med 64 deltagande lag. Det är dessa två lag som sedan slagits samman till det här laget. Så visst förstod vi att det skulle bli bra.

I slutspelet vann man åttondelsfinalen mot Markaryds IF med 1–0, för att sedan vinna kvartsfinalen mot samma BK Olympic Grön man mötte i gruppspelet. Det blev en ny hård drabbning som TIF kunde gå segrande ur med 3–2.

I semifinalen lyckades man vinna aningen komfortablare, 3–1 mot Kvarnby IK Vit.

I finalen – som spelas ihop med de andra finalerna i Baltiska Hallen på lördag – står FC Trelleborg Blå för motståndet.

– Vi slog ju deras klubbkamrater i gruppspelet med 4–0 och såg på ett av deras andra lag i slutspelet. Det är duktiga lag, absolut. Men hade man mött till exempel Malmö FF i finalen hade man nog tänkt att de var favoriter. Nu känns det som fifty-fifty, och jag tror till och med att vi kan vara spelförande, säger Micke Högström.

Finalen i Baltiskan börjar 15.10.

Under tisdagen inleder Rydsgård/Skivarps P06-lag sitt spel i Skånecupen. Sjöbo IF:s och Skurups AIF:s P05-lag spelar den 4 januari.